Вуковић и Хасани / - СО Никишић
07/10/2021 u 14:17 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић-Хасани: Заједничке активности на сузбијању сиве економије

Општина Никшић и Управа за инспекцијске послове кроз заједничке активности прироритетно ће радити на сузбијању сиве економије у свим дјелатностима, што ће се директно одразити на квалитет живота и услуга свих оних који послују легално

Предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић и директор Управе за инспекцијске послове Илир Харасани на данашњем састанку договорили су сарадњу у рјешавању проблема са којима се сусрећу локални и државни инспектори на терену. Из Вуковићевог кабинета је саопштено да ће Општина и Управа за инспекцијске послове кроз заједничке активности прироритетно радити на сузбијању сиве економије у свим дјелатностима, што ће се директно одразити на квалитет живота и услуга свих оних који у Никшићу послују легално.

-Интезивирање рада у овој области је од изузетног значаја како би се постигло уређено унутрашње тржиште, остварила заштита од нелојалне конкуренције у трговини, те сузбила сива економија на тржишту робе и трговинских услуга. У борби против сиве економије области учествује више инспекција Управе за инспекцијске послове, а нарочито Тржишна инспекција, Туристичка инспекција, Инспекција рада и Инспекција за игре на срећу, а ту су и Метролошка и Електроенергетска инспекција, истакли су из Службе за скупштинске послове.

Вуковић је са Харасанијем разговарао и о иницијативи за инспекцијски надзор коју је поднио у мају ове године ради преиспитивања потенцијалних неправилности у раду никшићких јавних предузећа и установа у периоду бивше власти града.

-На састанку је договорено да један од приоритета буде заједнички рад на спријечавању ширења епидемије, па ће све надлежне службе из области сопствених надлежности обављати контроле, али и пружати једни другима подршку у надзору.

Само заједничком сарадњом на свим нивоима јавне управе можемо доћи до бољих резултата у сузбијању епидемије, али и сиве економије, што је значајно за постизање бољег економског стандарда цијеле заједнице, саопштено је након састанка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:29