Дивља депонија у Бару / -фото. Д.С.
24/07/2021 u 10:58 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Нешковић: Све што бацимо у ријеке, море нам врати

Не могу да схватим да Општина не може да изађе накрај са грађевинским отпадом и био отпадом. каже одборник Демократа Нешковић

Nа подручју општине Бар нема привремених депонија за одлагање кабастог, грађевинског и зеленог отпада, али ни рециклажних дворишта, казао је одборник Милан Нешковић (Демократе).

- Не могу да схватим да Општина не може да изађе накрај са грађевинским отпадом и био отпадом. Општина има евиденције свих предузимача који изводе грађевинске послове, а Комунална полиција обилази терен. Тачно се зна ко када зида, ради, ко може толики шут у тим количинама да одложи поред ријеке, у шуми, или ко зна гдје се све. Сви контејнери који су уз ријеке и потоке у ужасном су стању. Такво стање имамо код ријеке Жељезнице, дуж цијеле Рене, у Рапу, Миљановом мосту, Ђиновића мосту, Сувом потоку, у Сутомору код Црвеног крста. Сав отпад који се одлаже око контејнера, посебно пластичне боце, све то кад падне киша и крену бијице иде у море, и све нам се касније врати на плаже - каже Нешковић.

Контејнери, објашњава одборник Демократа, ријетко су на постављеним мјестима, већ углавном на путевима, због чега људи морају да их заобилазе.

- Само идемо из одлуке у одлуку, из плана у план, ништа значајно се не мијења. Једини помак задњих година су подземни контејнери и акција са одвозом смећа "од врата до врата". Међутим, то је недовољно у односу на то колико дуго нема помака у рјешавању проблема са смећем - каже Нешковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 09:52