Производња бомбоњера / Б.Б.
07/02/2022 u 06:20 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићанка Анета Божовић „кројач” делиција од воћа и чоколаде

Анета наводи да је тражила посао, али се није појавио послодавац који би запослио кројача и то са 80 одсто инвалидитета, зато је одлучила да у својој фирми запосли три особе са инвалидитетом

Животни проблеми, породичне трагедије и дугогодишњи "боравак" на евиденцији за незапослена лица Никшићанку Анету Божовић навели су да покуша промијенити ситуацију у којој је била. Тражила је излаз из недаћа са којима се суочавала, па јој ни почетак пандемије вируса корона није био препрека да себи нађе посао онакав у којем ће, како каже, уживати и усрећити друге, а притом зарађивати.

– Када су сви стрепјели од вируса корона, страховали за здравље, посао, егзистенцију, ја сам одлучила да почнем да живим. Управо на почетку пандемије основала сам фирму у којој производим бомбоњере, уживам у том послу, а највише када видим осмијех оних који пробају моје делиције, каже Божовић у разговору за "Дан".

image

Анета Божовић

Б.Б.

"Анета чоколаде" назив је њене фирме која има и поруку "Искрена љубав према чоколади". По традиционалној рецептури прерађује воће са свог имања у Горњем Пољу и "залива" га чоколадом. Виспреност за облике стекла је занимањем за које се школовала и за које каже да су јој се бавиле и мајка и бака, а то је кројач.

– То занимање је традиција у мојој породици, али је дошло вријеме кинеске робе и свакакве друге и ја више немам живаца за то. Увијек сам стремила да будем јединствена и то сам послом производње бомбоњера и успјела. Кројим облике и укусе, паковања, и све то ево већ двије године усрећујем бројне моје муштерије, али и мене јер сам напокон испуњена и мирна – истиче Божовић.

Спој слатког и горког пун погодак

Са имања у Горњем Пољу Анета бере јагоде, вишње, малине, орахе, љешнике, а однедавно и смокве. Ништа од воћа није третирано било каквим хемијских средствима. Чоколаду са 72 одсто какаоа каже да купује у Подгорици, а увоз је из Италије. Топи је, разлива у модле, пуни обрађеним воћем и поново залива чоколадом.

– Ту чоколаду могу да једу и они који посте, чак и дијабетичари у одређеној количини. Спој те црне чоколаде, која је мало горка, и воћног пуњена које је слатко-кисјело буде пун погодак. Добијем производ који је данас тешко наћи на тржишту – необично укусан, а без икаквих екстракта и адитива, него наш, домаћи – појаснила је Божовић.

Док је била на евиденцији за незапослене каже да је тражила посао, али се није појавио послодавац који би запослио кројача и то са 80 одсто инвалидитета. Поучена тим искуством,одлучила је да помогне и другима, па је у својој фирми запослила и три лица са инвалидитетом.

– Водећи се својом неуспјелом запосленошћу код другога ја сам запослила три особе са инвалидитетом. Задовољна сам свиме што направимо, јер радимо из љубави – истиче Божовић и додаје да је на почетку производе рекламирала преко друштвених мрежа, али како је вријеме одмицало ни то јој више није потребно.

– Моје делиције продају се саме, а најбоља препорука су квалитет и задовољан купац – истиче Анета Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:10