/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
20/12/2023 u 13:54 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Nikšić: Svečano otvoren Novogodišnji i Božićni bazar

Građani i građanke Nikšića imaće priliku da uživaju u sedmodnevnom kulturno-zabavnom programu

U susret praznicima na nikšićkom Trgu slobode otvoren je Novogodišnji i Božićni bazar koji organizuje Opština Nikšić i koji će trajati do 20. januara 2024. godine. Specijalan gost na otvaranju bio je Deda Mraz koji je izmamio osmjehe i dobro raspoloženje najmlađih sugrađana.

U okviru bazara, osim bogate ponude izlagača, građani i građanke Nikšića imaće priliku da uživaju u sedmodnevnom kulturno-zabavnom programu. Svojim radovima su osim izlagača u drvenim kućicama, bazar uljepšali i djeca JPU „Dragan Kovačević“, djeca Dnevnog centra sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom kao i predstavnici NVO „Mozaik“ i Dom starih „Nikšić“.

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Bazar je otvorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je ovom prilikom najavio njegovo proširivanje naredne godine u drugim djelovima Nikšića.

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

-Iz godine u godinu u susret Novoj godini i Božiću trudimo se da napravimo pravu prazničnu atmosferu u našem gradu, da to mogu da osjete svi od „7 do 77 godina“. Ove godine je, kažu, grad nikad ljepše okićen a danas imamo i otvaranje bazara koji dodatno obogaćuje prazničnu atmosferu. Komisija nije imala lak zadatak. Bilo je mnogo prijava, a kapaciteti su ograničeni, te smo odlučili da naredne godine te kapacitete proširimo i iz centra preselimo bazar i na druge djelove našeg grada, tako da naredne godine očekujte nešto mnogo bolje u odnosu na ovu godinu – kazao je Kovačević i poželio svima srećnu Novu godinu i nastupajući Božić.

Kovačević se ovom prilikom zahvalio i Alter Modusu koji je pomogao u organizaciji bazara kao i u kićenju grada i istakao da je to primjer načina na koji privredna društva mogu da na kvalitetan način daju svoj doprinos zajednici.

Svečano otvaranje bazara svojim nastupom obogatio je dječji hor nikšićke muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:07