Дим прекрио Никшић (фото: ТВЦГ)
09/08/2021 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшић у диму: Пожари појачани екстремним врућинама

Горска служба спасавања Црне Горе спасила је пет особа које су се изгубиле на планини Нјегош, у рејону гдје је било активно више пожара

Више пожара активно је и данас у околини Никшића, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

-Данашње стање је само наставак јучерашње алармантне ситуације. До четвртка смо санирали већину пожара и ставили их под контролом, али усљед велике температуре дошло је до активирања старих и појаве нових пожара- казао је за ТВЦГ командир Службе заштите и спашавања Никшић Славко Тадић.

Ватрогасци - спасиоци дају свој максимум.

-Јутрос смо замијенили људе на Границама, Седлу, Горњим Трепчима, сада је нови пожар на Богетићима, тако да имамо четири екипе на терену. Јуче нам је фалило возила, да смо имали дупло више знали бисмо гдје бисмо са њима. Имамо помоћ са стране, од сусједних општина, а Авио-хеликоптерска јединица је била читав дан с нама-навео је Тадић.

Никшићки ватрогасци јуче су гасили пожаре на више локација: Границама, Бршну, Буавицама, Кучком брду, Планинику, Трепчи, Нјегошу, Враћеновићима, Пустом лисцу, Седлима.

Горска служба спасавања Црне Горе спасила је пет особа које су се изгубиле на планини Нјегош, у рејону између Голије и Бањана, гдје је било активно више пожара.

Такође, Никшићанин Ч.Г. (19) ухапшен је јуче због сумње да је подметнуо пожар у насељу Ћеменца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:25