SO Nikšić / - ŽELJKO ŠAPURIć
27/04/2023 u 11:54 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšićki odbornici raspravljaju o radu Marka Kovačevića

Dnevni red sadrži 25 tačaka

U toku je sjednica Skupštine opštine Nikšić, na kojoj će se razmatrati 25 tačaka dnevnog reda, a prva od njih  je Izveštaj o radu predsjednika opštine i radu organa javne uprave za 2022. godinu.

Prisutni su i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, potpredsjednici opštine kao i direktori javnih službi, ustanova i preduzeća.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković kazao je da postoji kvorum za rad i punovažno odlučivanje, imajući u vidu da sjednici prisustvuju 33 od ukupno 41 odbornika.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da se u ovom periodu napredovalo u brojnim oblastima. Kovačević je istakao ključne aktivnosti. 

- U Nikšiću je tokom prošle godine povećan broj zaposlenih, otvorena je nikšićka Željezara a ljudi koji su do tada radili ostali su na svojim radnim mjestima. Otvoren je Dom za stare kao i fabrika "Nooblewood" poznatog svjetskog brenda votke. U okviru projekata 3000 plus i 500 plus Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) zaposlila je 500 naših sugrađana - istakao je Kovačević i dodao da se u značajnoj mjeri radilo na poboljšanju infrastrukture.

Prošle godine je sređeno preko 150 putnih pravaca u 23 mjesne zajednice a ove godine, prema riječima Kovačevića urađeno je osam kilometara putnog pravca.

Šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić Boris Muratović kazao je da se moralo zajedati za realizaciju projekta koji obuhvata osvetljenje grada led rasvjeton čija je vrijednost devet i po miliona eura.

- Ovaj projekat nije smio da se usvoji bez sjednice i trebalo je u izveštaju više pažnje posvetiti ovom projektu, posebno iz razloga što se opština ovim projektom zadužila narednih 20 godina - istakao je Muratović.

On je kazao da je vrijednost jedne sijalice 882 eura i dodao da je zabilježeno 41% izvršenja kapitalnog budžeta.Kovačević je u završnom izlaganju kazao da je u pitanju projekat rasvete u kojem se radi o modelu koji se baziran na uštedi i da će se u periodu od narednih 18 godina više uštedeti nego što je planirano. Svaka od postavljenih sijalica, prema riječima Kovačevića, ima garanciju od 20 godina a za sve radove  i njihov kvalitet i uštedu garantuje izvođač radova.On se osvrnuo i na pitanje izgradnje Vatrogasnog doma za šta je završen tender i izabran izvođač radova. Kazao je da bi ubrzo trebali da počnu radovi na njegovoj izgradnji.

Kovačević je istakao i da se planira realizacije projekta "Slobodne zone"  u okviru kojeg će se rješavati problem pasa lutalica u opštini.

O deponiji Mislov do, Kovačević je istakao da će se u narednom periodu raspisati tender za sanaciju požara i da će u narednom periodu tražiti investitore a postoji i mogućnost da Željezara pokrene ovu sanaciju u skladu sa mišljenjima stručnih lica.Kovačević je istakao u završnom izlaganju i da je u prethodnom periodu formiranPrivredni savjet a planira se i formiranje klastera mladih privrednika.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:01