/ foto:: arhiva
21/03/2023 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšićki studenti dobijaju novu menzu

Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme, piše u saopštenju

Kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana je izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

- Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekt. U vezi s tim očekujemo, ukoliko sve bude kako je planirano, da do kraja ove godine možemo dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova. Imajući u vidu da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu. U tom smislu, pristupilo se izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente. Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema  nabavljena najkasnije do početka septembra mjeseca ove godine - zaključeno je u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:29