/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
24/05/2022 u 15:33 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ниманбегу демантовао наводе о политичком инжењерингу: ДПС и ДУА нам радили иза леђа

-ДПС и ДУА на одвојеним, нама тајним, разговорима су саопштили Kоалицији "За нови почетак", да евентуално могу представљати и једни друге! То су били разговори иза наших леђа, тврди Ниманбегу.

Нова демократска снага Форца демантовала је наводе функционера ДУА и ДПС-а да је споразум Форца - Kоалиција "За нови почетак" политички инжењеринг и да се осјећају преварени.

- Одбацујемо те наводе у потпуности и подсјећамо на следеће чињенице: Kао прво, анализирајући потенцијале и недостатке могућих коалиција, Форца сматра да у коалицији са ДУА и ДПС постоји опасност да се настави иста политика а коју смо ми напустили због незадовољства истом прије годину и по дана. Да би спријечили наставак старе политике, одлучили смо да тражимо четворогодишњи мандат, и тако имали прилику да нашу политичку визију лакше спроведемо.Приступили смо разговорима са њима и саопштили наше ставове и око мандата. Чекали смо њихов позитиван одговор који нисмо добили. У међувремену, "коалиција "За нови почетак" је Форци, без нашег захтјева за разговор, понудила четворогодишњи мандат за управљане градом. Ту понуду нисмо размотрили јер смо жељели доци до договора са Албанском Kоалицијом. За сусрете са мандатаром и детаљима понуда, смо обавијестили ДУА ради коректности. На састанцима са ДУА и ДСЦГ смо договорили да не преговарамо са другом страном тајно. Ми смо из Форце поштовали тај договор - наводи се у саопштењу Форце које је потписао предсједник партије Генци Ниманбегу.

- На наш захтјев за пуни мандат, као став Главног одбора, из ДУА нам је одговорено да им је потребно да на органима размотре наш захтјев.Послије тога одржали смо једини састанак и са ДПС-ом и ДУА и то 18. Маја. Они су заједнички инсистирали на подјели мандата, али и договорили да ће нас захтјев ДУА размотрити за дан - два. Тај одговор нисмо добили.У међувремену су и ДПС и ДУА имали састанке са коалицијом "За нови почетак" у времену док смо ми чекали одговор. ДУА им је понудила сарадњу по систему подјеле мандата. ДПС је био мање захтијевнији.И Дуа и ДПС на одвојеним, нама тајним, разговорима су саопштили коалицији, да евентуално могу представљати и једни друге! То су били разговори иза наших леђа, тврди Ниманбегу. Послије истека рока за одговор, Форца је, наводи он, "приступила преговорима са "Новим почетком".

- Коалиција "За нови почетак" има у свом саставу више опозиционих партија што даје већи потенцијал за престанак старе политике. То је шанса за побољшање стања у Општини Улцињ.Она има веома сличне циљеве као Форца за развој Улциња зато се одговорност може и подијелити. Окколност да Kоалиција " За нови почетак" има понуду од ДУА о подјели мандата, промијенила је њихову понуду према ФОРЦИ. Ми смо прихватили подјелу мандата због потенцијала које има ова коалиција. Прихватили смо ову коалицију ради промјена на боље у Улцињу. Нити је било непринципијелности нити је било преваре било кога - истиче у Нимабегу.

Он је указао да те чињенице знају актери преговора, и то ко је преговарао, када су преговарали и са којим понудама а све то док се чекао одговор.

- Ово се све може потврдити код актера тих преговора а и код самог оремијера Абазовића. Форца наставља да иде политичким путем у интересу грађана Улциња и својих гласача. Остајемо отворени за сарадњу са свим политичким партијама и на локалном и државном нивоу и било да су на позицији власти или опозиције као и до сада а све то у најбољем интересу грађана Улциња и Црне Горе - закључио је Ниманбегу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:53