Photo by Chunli Ju on Unsplash
09/09/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нишлија ронашао свог мачка у кањону Мораче послије мјесец потраге

Софио је прегледан код ветеринара и установљено је да нема никакве повреде осим што је мало смршао и дехидрирао, рекао је власник

Нишлија Војкан Живковић успио је да пронађе свог мачка Софија послије пуних мјесец дана потраге у кањону Мораче, јавља N1.

Живковић и његова пријатељица кренули су 9. августа у Бар на одмор, а мачак им је побјегао из аутомобила послије удеса који се догодио у кањону, око 20 километара од Подгорице.

Он је за агенцију Бета рекао да су путовали са два аутомобила јер ће на мору остати два или три мјесеца, тако да су понијели доста ствари и повели три мачка и пса.

-Ја сам путовао са познаницом из Подгорице, а мачори у транспортерима и пас налазили су се у аутомобилу моје пријатељице. Када је доживјела удес, настала је паника и метеж и тада је Софио нестао- рекао је Живковић.

Приликом ударања аутомобила у банкину и окретања на путу, додао је, његова пријатељица је срећом задобила само лакшу повреду на руци, остале животиње су прошле неповријеђене, али је Софио нестао јер се отворио поклопац транспортера.

-Истог дана кренули смо да га тражимо, наставили смо и сјутрадан али без успјеха. Након што смо се смјестили у Бару, наставио сам да одлазим у кањон Мораче сваког другог или трећег дана и тражио га- изјавио је Живковић.

Како је казао, сваки пут када би отишао у потрагу са Софиом носио би му воду и храну и некада је затицао нетакнуту, а некада је била поједена.

-Много људи из Будве, Сутомора и других мјеста на мору ми је помогло око превоза до Мораче, јер је ауто моје пријатељице у удесу потпуно уништен. Одлазио сам упорно и пео се уз гудуре у кањону, али од мог мачка није било никаквих трагова. Подијелио сам апел за помоћ у проналажењу преко друштвених мрежа, међутим и то није помогло- рекао је Живковић.

Према његовим ријечима, на крају им је помогао савјет пријатеља да покушају да намаме мачка уз помоћ познатих мириса и ухвате га у клопку за хватање мачака.

-У близини тог мјеста гдје је нестао поставио сам прије два дана клопку и моје ношене мајице, као и трину из танспортера других мачора. Јуче сам затекао Софија у клопци- казао је Живковић.

Софио је прегледан код ветеринара и установљено је да нема никакве повреде осим што је мало смршао и дехидрирао, рекао је власник.

Додао је такође да нема никакве сумње да је мачак којег је пронашао његов, јер се ради о чипованој животињи и очитавање чипа код ветеринара је то и показало.

Живковић је казао да је Софио преживио у кањону мјесец дана сигурно због хране коју му је остављао, али и захваљујући томе што га је удомио са улице када је имао пет, шест мјесеци, а до тада је научио да се сам сналази у природи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:16