Изостао договор у Будви / -РТВ Будва
02/03/2022 u 08:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ништа од договора конституената власти: Будва пред принудном управом

Права Црна Гора jе, према риjечима одборника Луке Лиjешевића, као неутрални фактор иницирала састанак мислећи да ће неко од њихових колега наћи резервни план за излаз из тешке ситуациjе

Ни на јучерашњем састанку, коjи jе требало да риjеши политичку кризу у Будви, а коме су се одазвали сви конституенти власти, није дошло до договора. Након скоро jедночасовног мимоилажења у политичким ставовима и изношења различитих захтjева и закључака, састанак jе завршен. Како је пренијела РТВ Будва, жустра расправа политичких колега ниjе довела до рjешења кризе, а принудна управа никада ниjе била ближа Општини Будва.

Права Црна Гора jе, према риjечима одборника Луке Лиjешевића, као неутрални фактор иницирала састанак мислећи да ће неко од њихових колега наћи резервни план за излаз из тешке ситуациjе.

-То се ниjе десило, данас се кренуло са тешким инсинуациjама, а грађанима Будве немам шта да поручим осим да нам jе Бог у помоћ, казао jе Лиjешевић.

Предсjедник Одборничког клуба Демократа Марко Марковић казао jе да, на његову жалост, ниjе дошло до договора, поновивши да они проблем виде искључиво у првом човjеку Општине Марку Бату Царевићу.

-Демократе у Будви су претворене буквално у опозициjу, као да ћемо рушити господина Царевића са одборницама ДПС-а, гурани смо на терен коjи ми не прихватамо и сматрамо да Будва не може да буде талац ниjедног човjека, па ни Царевића. У том циљу jе, иако ничим ниjе згриjешио, и господин Радовић понудио своjу оставку, истакао jе он.

Одборник ДФ-а Филип Вуjовић истакао jе да ће се таj Одборнички клуб залагати за очување изборне воље грађана, а да jе она била довођење Марка Бата Царевића на чело Општине, та да тако мора и остати. Демократе су нагласиле да уколико предсjедник Општине Будва Марко Бато Царевић не поднесе оставку они неће доћи на сjедницу локалног парламента, након чега на снагу ступа принудна управа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:16