/ FOTO: MVP
13/11/2022 u 13:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njegošev dan obilježen u Rimu, Beogradu i Ljubljani

Imajući u vidu činjenicu da je crnogorski vladar, vladika, državnik i pisac Petar II Petrović Njegoš jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore, Ministarstvo vanjskih poslova je na simboličan način odalo počast

Povodom 13. novembra - Njegoševog dana, crnogorskog praznika kulture, predstavnici diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u Italiji, Srbiji i Sloveniji položili su, u nedelju, 13. novembra vijence na spomenike Petru II Petroviću Njegošu u Rimu (Park „Vila Borgeze“), u Beogradu (plato ispred Filozofskog fakulteta), i Ljubljani (Njegoševa cesta).

- Imajući u vidu činjenicu da je crnogorski vladar, vladika, državnik i pisac Petar II Petrović Njegoš jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore, Ministarstvo vanjskih poslova je na simboličan način odalo počast Njegošu, uz uvjerenje da će ovaj praznik ubuduće biti obilježavan i odgovarajućim programima, kreiranim u saradnji sa našim institucijama kulture, u cilju afirmacije crnogorske kulturne baštine i istorijskog nasljeđa u inostranstvu- saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 08:35