/ - FOTO: NLB
03/04/2023 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NLB Banka: U Ulcinju nemamo vlasništvo već hipoteku na jednoj parceli

NLB Banka predano radi na cilju da u sve svoje aktivnosti integriše Principe Ujedinjenih nacija za odgovorno bankarstvo, navode u saopštenju.

Nakon što je iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica – CZIP saopšteno da je ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju, na lokalitetu koji je,  prema njihovim istraživanjima, u vlasništvu Prve i NLB banke, reagovali su iz NLB banke.

Na bazi objavljenog prikaza i bez navedenog broja parcele kako bi se nedvosmisleno utvrdilo njeno vlasništvo, naglašavaju da NLB Banka na navedenom lokalitetu nema vlasništvo već hipoteku na jednoj parceli, što se može vidjeti u listu neporektnosti koji su poslali, pa dovođenje u negativan kontekst smatraju u potpunosti neadekvatnim.

- Zbog Vaših čitalaca i naših klijenata, želimo podsjetiti da važan dio misije i strategije NLB Banke, pored brige o klijentima kroz predanost, znanje i inovativna rješenja, jeste stvaranje boljeg života i bolje budućnosti za cijeli region u kojem posluje NLB Grupa, a zaštita životne sredine je jedan od stubova našeg poslovanja - ističe u reagovanju ova banka.

NLB Banka predano radi na cilju da u sve svoje aktivnosti integriše Principe Ujedinjenih nacija za odgovorno bankarstvo.

- Oni definišu i ulogu i odgovornost banke u oblikovanju održive budućnosti i pomažu nam u usklađivanju naših ciljeva sa ciljevima održivog razvoja UN-a i Pariskim sporazumom o klimatskim promjenama. ‘Zelena’ agenda je visoko na listi prioriteta Banke i svakodnevno uvodi prakse koje imaju za cilj permanentnu edukaciju zaposlenih i klijenata u cilju zaštite našeg zajedničkog doma, naše planete. Znajući naše napore u primjeni održivih praksi na svim poljima svog djelovanja i strogo poštujući evropske prakse iz ove oblasti, molimo da svako buduće potencijalno dovođenje NLB Banke u negativan kontekst prema prirodi, prethodno provjerite -  poručuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:29