/ - K.M.
10/09/2021 u 06:03 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Норвежани и Холанђани не долазе у Игало: Институт ослоњен на регион

Лоша епидемиолошка ситуација се одразила на најављене групе гостију

Након што је другу годину заредом отказан Норвешки програм у Институту "др Симо Милошевић" у Игалу, лоша епидемиолошка ситуација се одразила и на најављене групе гостију који је требало да дођу у ову установу.

Никола Мрачевић, директор маркетинга Института, казао је би до краја мјесеца требало да стигну гости из Данске. Здравствени центар је тренутно добро попуњен, а биће отворен до половине децембра.

– У првој групи је требало да буде 38 пацијената из Холандије и њихов долазак је био планиран за 7. септембар. Потом је требало да се групе смјењују сваког уторка до краја октобра. Надали смо се да ће се њиховим доласком вратити први западно-европски програми, али је све отказано због ситуације са ковидом – казао је Мрачевић.

Како истиче, још увијек је актуелна прича о доласку данских гостију крајем овог мјесеца.

– Дио резервација је активан, а дио сторниран. Наравно, све зависи од актуелне епидемиолошке ситуације и код нас и у осталом дијелу Европе – казао је Мрачевић подсјећајући да је одраније познато да су отказани норвешки и шведски програм.

– У питању је било 980 пацијената из Норвешке, који је овдје требало да бораве по 28 дана, њихов долазак очекујемо следеће године средином априла. Шведски програм је такође отказан –казао је Мрачевић.

Ове године програм је био комплетно базиран на регион, првенствено на тржиште Србије и БиХ, уз партнере из Црне Горе, фондова здравства и ПИО, синдикалних организација. Од понедјељка настављају са групама пензионера, који имају уговорене групе у претсезони и постсезони.

У Институту тренутно борави 550 пацијената, око 200 преко фондова, 150 су самоплатежни, око 100 агенцијски гости из региона и око 100 су синдикалне организације.

Према тренутним плановима, Институт ће бити отворен до половине децембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:45