Теретана на отвореном у барским Шумицама / - фото: Општина
14/05/2022 u 13:03 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова теретана на отвореном у барским Шумицама

Захваљујући квалитетним справама, ово модерно вјежбалиште омогућиће континуирану и квалитетну рекреацију Баранима

Завршени су радови на уређењу савремене теретане на отвореном у Рекреативном парку „Шумице“. Захваљујући квалитетним справама, ово модерно вјежбалиште омогућиће континуирану и квалитетну рекреацију Баранима, а биће на располагању туристима и спортским екипама које благодети овог дијела Црногорског приморја користе током припрема. Радове чија је вриједност 42.287 еура финансирала је локална управа, а извођач је колашински „Експлорер“ доо.

image

Рекреативни парк Шумице

- фото: Општина

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић није крио задовољство због реализације пројекта значајног и за професионалне спортисте и за рекреативце у Бару.

- Ослушкујући потребе наших суграђана свих генерација и различитих профила, настојали смо да одговоримо на оно што су њихови захтјеви и потребе. У овој, до сад већ препознатој зони за рекреацију, инсталирали смо модеран полигон за вјежбање са савременим ‘анти вандал’ сертификованим справама. Драго ми је што су реакције оних који долазе овдје посљедњих неколико дана више него позитивне. Радови су почели 28. априла, а трајали, како је и предвиђено, 15 дана, тако да је полигон од данас у пуној функцији. Додатну вриједност представља то што смо кроз инсталацију справа за рекреацију успјели да спроведемо и јавну расвјету, тако да ће моћи да се користи и у вечерњим сатима. То је значајно и за припреме спортиста у данима кад се тренажни процес из затвореног простора сели на отворено, па Бар, као град спорта, има шта да понуди у дијелу спортске инфраструктуре. Ових дана смо први пут били домаћини ИПА игара, те је то само још једна потврда да наш град располаже са значајним потенцијалом у дијелу спортског туризма. Ово је само још један од садржаја, једна додатна вриједност нашег града, која ствара јасне претпоставке за здраве стилове живота, а ми ћемио и даље пратити оно што су захтјеви наших суграђана и настојати да кренемо у правцу реализације сличних на другим локацијама -  казао је Раичевић.

image

Радове финансирала локална управа

- фото: Општина

Лазар Ђуровић, представник компаније „Експлорер“, изразио је очекивање да ће се на новом полигону за вјежбање окупљати професионални спортисти, рекреативци и млађи нараштаји.

Директор СРЦ „Тополица” Бранислав Бане Ненезић сматра да је Бар одавно заслужио „један овакав садржај“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:08