Радомир Новаковић Цакан / - фото: Драган Стојановић
06/09/2021 u 12:11 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић: Доста је мржње и подјела, почнимо да причамо о будућности

Грађанима Бара не морамо да објашњавамо како се живи у мултиетничком друштву и шта је то. Овдје се испади, као они са Цетиња, не толеришу, казали су ОО Бирам Црну Гору

Још једном смо били свједоци сценама које су довеле до нових подјела у Црној Гори. И још једном, умјесто да гледамо у будућност, ми смо заглављени у прошлости. Није то од јуче. Или од прошле године. На дјелу је већ неколико година стално тјерање ината. Макар и на штету свих нас - кажу из ОО Бирам ЦГ:

Све је више политичара у нашој земљи, на обије стране, који народ и његове фрустације лошом економском ситуацијом, окрећу ка национализму и нетрпељивости, зарад сакупљања јефтиних политичких поена и као вјечите теме за изборне кампање.

Умјесто да причамо о економији или ситуацији са короном, нас свакодневно затрпавају са “зависних” и “независних” медија новим подјелама и скандалима.

- Грађанима Бара не морамо да објашњавамо како се живи у мултиетничком друштву и шта је то. Овдје се испади, као они са Цетиња, не толеришу, јер смо ми васпитавани од малена да цијенимо своје, али и да поштујемо туђе.

Не желимо да дијелимо или плашимо своје суграђане бауком национализма већ да реално сагледамо економску ситуацију у Бару и Црној Гори, а о чему из других партија не желе да говоре - стоји у саопштењу и додаје:

Чека нас тешка зима, јер се од подјела и сукоба не може нахранити породица нити се платити рачуни који долазе сваког мјесеца. Ова сезона која је била пристојна, не може да надокнади комплетно изгубљену сезону из 2020. Наша економија се није опоравила и још увијек је на кољенима.

Оно што нас још више брине је податак да је Бар у овом тренутку други по броју заражених короном у Црној Гори. Болница се пуни великом брзином. Мали је број вакцинисаних, иако нас стручњаци упозоравају да нам је то једини излаз, а вакцина коначно има довољно.

Тргните се људи - доста је мржње и подјела. Дајте да причамо о будућности и како да рјешавамо економске проблеме који су пред нама - закључују из Бирам ЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:46