/ фото: Еко патрола
18/06/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нове депоније на залеђу Велике плаже

Само на залеђу Велике плаже и Аде Бојане постоји преко 100 локација на којима је нелегално одложен отпад

Еко патрола је на залеђу Велике плаже утврдила преко 20 нових локација на којима је у претходним данима одложен отпад.

- Овим путем апелујемо на грађане Општине Улцињ који се припремају за туристичку сезону промјеном намјештаја и радовима на својим објектима да за потребе одвоза отпада ангажују Комунално предузеће, те да свој отпад не истоварују на залеђу Велике плаже. Грађани на овај начин осим што праве штету у животној средини, праве штету и туризму града у којем живе и у којем желе да кроз туристичку активност остваре приходе- саопштила је Азра Вуковић.

image
фото: Еко патрола

Само на залеђу Велике плаже и Аде Бојане постоји преко 100 локација на којима је нелегално одложен отпад. Сакупљање овако одбаченог отпада је теже, компликованије и скупље него његов прихват на мјесту настанка.

- Нове слике са залеђа Велике плаже још један су доказ да је неопходна хитна реакција надлежних институција како би се управљање отпадом на овом простору довело у прихватљиве оквире. Еко патрола је основана од стране НВО Греен лифе и НВО Зелени корак 2020. године са циљем пријављивања нелегалног одлагања отпада на залеђу Велике плаже и Аде Бојане при чему је у више наврата нелегалне активности пријављивала надлежним службама- навели су из Еко патроле.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:53