Photo by Mika Korhonen on Unsplash (Тара) / -
24/08/2021 u 16:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НП Дурмитор: Пожар локализован, сплаварење безбједно

Подсјећају да је због ширења пожара у кањону Таре, од 15. августа, постојала извјесна опасност по особе које сплаваре ријеком, од обрушавања нагорјелог дрвећа и камења

Пожар у кањону Таре у потпуности локализован, па су сплаварење и рафтинг ријеком безбједни, утврдила је Служба заштите Националног парка Дурмитор, након обиласка терен, jавља портал RTCG.

-Процијењено је да нема опасности од пожара по туристе који сплаваре ријеком Таром, посебно у дијелу који је претходну седмицу био критичан, од Жугића луке до Радован луке-казао је директор НП Дурмитор Перо Поповић.

Имајући у виду све негативне посљедице по биљни и животињски свијет које изазивају ватрене стихије, Национални паркови Црне Горе апелују на све кориснике простора да се са највећом пажњом односе према укупним вриједностима заштићених подручја, као и да избјегавају активности које представљају потенцијалну опасност за изазивање пожара.

Подсјећају да је због ширења пожара у кањону Таре, од 15. августа, постојала извјесна опасност по особе које сплаваре ријеком, од обрушавања нагорјелог дрвећа и камења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:57