11/08/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НП Дурмитор: Апел свим надлежним органима да се хитно укључе у гашење пожара

Према најновијој информацији са терена, пожар је активан испод узвишења званог Баван и пријети да се прошири према ријеци Тари

Пожар који већ трећи дан букти у реону планине Бунетине у Општини Пљевља, од јутрос се проширио и захватио територију Националног парка Дурмитор.

НП Дурмитор: Пожар на врло неприступачном терену, убрзано се шири

-Током посљедња три дана, надзорници Парка давали су свој максимум у гашењу пожара на територији којом управља Управа за шуме, међутим ватрена стихија се проширила јутрос и захватила простор Националног парка. Због неприступачности терена и јаког вјетра, у овом тренутку пожар је једино могуће угасити из ваздуха- казала је директорица ЈПНПЦГ Јелена Кљајевић која је данас била у радној посјети НП Дурмитор.

С обзиром да се због временских прилика пожар убрзано шири, апелујемо на неопходност хитне акције свих субјеката система како би се у потпуности угасила ова ватрена стихија и спријечило ширење пожара кањоном ријеке Таре- саопштила је директорица ЈПНПЦГ.

Према најновијој информацији са терена, пожар је активан испод узвишења званог Баван и пријети да се прошири према ријеци Тари.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:35