/ - Фото: Еуромост
09/03/2022 u 12:39 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО ,,Еуромост‘‘ Бијело Поље: Познат виновник стварања депоније изнад Лима у центру града

У Комуналној полицији и предузећу ,,Водовод Бистрица‘‘ су децидирано одбацили било какву умјешансот у овај случај

Невладина организација ,,Еуромост,, из Бијелог Поља је  дошла до сазнања да огроман различити отпад и шут који је истоварен на обалу Лима испод општинског предузећа Водовод,,Бистрица“ , потиче из центра града, гдје су, како су саопштили инвеститори ХД Инвест и ДС инвест са мјеста на којем граде стамбено-пословни простор уклонили стари објекат који се ту налазио и  одложили га на обалу Лима.

-Да се ради о њиховом отпаду казали су кроз комуникацију са представницима НВО,,Еуромост“ и представници ове двије фирме, који су како су навели, ангажовали Е.З. да уклони тај стари објекат, али нијесу очекивали да ће га изручити на обали Лима, већ на за то предвиђену депонију. Оно што је интересантно да нијесмо нашли податке да је ово лице регистровано да врши било какаве услуге оваквих послова-кажу у саопштењу, које је потписао Алмер Мекић.

Напомињемо, да је инвеститор био у обавези да сходно издатим условима и правилника на прописан начин уклони и објекат и сву отпад, а не да га одложи на обали Лима-додаје се у саопштењу.

-НВО,,Еуромост“ сумња да су у цијели случај умијешани и поједини службеници Комуналне полиције, као и запослени у Водоводу,,Бистрица“ јер је немогуће да се толика отпад из центра града пребаци на локацији обале Лима која се налази на 500 метара од овог мјеста. А да то нијесу видјели службеници Комуналне полиције, и немогуће је да се толика отпад превезе камионима кроз капију гдје је увијек једно лице као обезбеђење и двориште водовода,,Бистрице“  а да то неко није дозволио.

Зато је НВО,,Еуромост“ данас обавијестила Основно државно тужилаштво у Бијелом Пољу и од истог затражили да се испитају сва умијешана лица у овај случај, од извршних директора инвеститора, до директора Водовода,,Бистрица“ и Комуналне полиције, као и лице које је вршило уклањање и одлагање отпад на обали Лима.

-НВО,,Еуромост“ је затражила од ОДТ Бијело Поље да испита да ли су извршена кривична дијела угрожавање животне средине, узурпирање државне имовине, као и злоупотреба службеног положаја.Такође, смо поднијели пријаве и Управи за инспекцијске послове, инспекцији за воде, еколошкој инспекцији, као и грађевинској и од истих поред осталог затражили да се наложи инвеститорима да уклони сву отпад са обале Лима-каже се у саопштењу ,,Еуромоста''.

У Комуналној полицији и предузећу ,,Водовод Бистрица'' су децидирано одбацили било какву умјешансот у овај случај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:14