НВО Грин Хом
20/09/2021 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Грин Хом: Осудили привођење еколошких активиста на Жабљаку

ули смо од надлежних институција да, у смислу имплементације идеје еколошке државе, ову годину треба посматрати као нулту, односно као годину од које ће почети значајнија реализација ове идеје

НВО Грин Хом најоштрије је осудио привођење еколошких активиста јуче на Жабљаку, који су перформансом исказали свој протест у односу на проблеме у животној средини.

-Обиљежавање 30 година еколошке државе Црне Горе на Жабљаку јуче је протекло у знаку привођења еколошких активиста, овим путем најоштрије осуђујемо њихово привођење и овакву непримјерену реакцију институција. Чули смо од надлежних институција да, у смислу имплементације идеје еколошке државе, ову годину треба посматрати као нулту, односно као годину од које ће почети значајнија реализација ове идеје. Ако нова етапа реализације еколошке државе треба да буде реализована тако што ће се приводити еколошки активисти након сваког протеста и перформанса и тако слати порука да је боље ћутати када је ријеч о проблемима у животној средини, онда боље да није ни почињала- поручују у НВО.

Подсјећају да су у Црној Гори присутни бројни проблеми када је ријеч о стању животне средине, те самим тим и бројна незадовољства грађана који на различите начине исказују свој протест и незадовољство, а што им је гарантовано Уставом, законима и међународним прописима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:04