Пљевљаци за воду долазе на извориште Воденице / -Б.Је.
16/01/2022 u 07:17 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Легалис позвао управу Водовода у Пљевљима да умањи рачуне: Најскупља вода, а није за пиће

Кубик воде пет пута је скупљи у Пљевљима него у Шавнику, а готово три пута него у Беранама, тврде из НВУ "Легалис"

Како би се заштитили интереси грађана, из Невладиног удружења "Легалис" позвали су управу градског "Водовода" да у сваком мјесецу, када вода није за пиће обрачунавају потрошњу у износу од педесет одсто. Из поменутог удружења тврде да већи дио године Пљеваљаци не могу да користе за пиће воду из градског водовода, већ могу искључиво да је користе за техничку употребу, те да стога цијена воде треба да буде нижа за бар 50 одсто. Наглашавају и да је вода у Пљевљима, која није за пиће, готово па најскупља у читавој Црној Гори.

-Цијена кубика воде у Пљевљима међу најскупљима је у Црној Гори.Грађани Пљеваља плаћају веома високу цијену воде у односу на друге општине са сјевера, кажу из НВУ Легалис и подвлаче да ни у једној општини толико дуго грађани нијесу без воде за пиће са градског водовода, као што је то случај у Пљевљима.

Из НВУ Легалис наводе и податке, гдје један број становника на сјеверу плаћа и пет пута мање воду за пиће, него што је то случај у Пљевљима.

-У Шавнику се кубик воде плаћа 12 центи, у Рожајама 20, Андријевици 21, Беранама 23, колико се плаћа у Плаву и и Гусињу, док се у Плужинама кубик воде плаћа 24 цента, наводе из НВУ "Легалис" и истичу да је цијена кубика воде у Пљевљима,са урачунатим ПДВ-еом, 60 центи.

Пљевљаци од 2. децембра прошле године па до 10. јануара ове нијесу имали воду за пиће са градског водовода, јер је дошло до замућења изворишта одакле се град снабдијева водом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:58