Dom zdravlja Tivat / - DZ TIVAT
12/10/2022 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obilježavanje Ružičastog oktobra u Domu zdravlja Tivat

Svim zainteresovanim sugrađankama, sa navršenih 50 godina života, tokom oktobra omogućeno je da u radiološkoj službi DZ Tivat, bez uputa obave mamografski pregled

Dom zdravlja Tivat brojnim aktivnostima i ove godine obilježiće Ružičasti oktobar - Mjesec borbe protiv karcinoma dojke, s ciljem podizanja svijesti o značaju prevencije i otkrivanju bolesti u ranoj fazi.

- Svim zainteresovanim sugrađankama, sa navršenih 50 godina života, tokom oktobra omogućeno je da u radiološkoj službi Doma zdravlja Tivat, bez uputa obave mamografski pregled, koji predstavlja zlatni standard kada je u pitanju rano otkrivanje kancerogenih promjena na dojkama. Za ostale sugrađanke, mlađe životne dobi obezbijeđeni su termini za ultrazvučni pregled dojki. Pregled mogu zakazati na broj telefona: 067 272 724 ili lično u radiološkoj službi, takođe, bez uputa - saopšteno je iz DZ Tivat.

Ističu da je karcinom dojke najčešća maligna bolest žena, kako u Crnoj Gori, tako i u razvijenom svijetu od koje svake godine oboli oko milion žena širom planete. Redovni preventivni pregledi su jedini pouzdan i najučinkovitiji način za očuvanje i unaprijeđenje zdravlja. Oni obuhvataju kako samopregled tako i čitav niz dijagnostičkih metoda koje su bezbolne, komforne i izuzetno precizne.

- Ultrazvučnim i mamografskim pregledima karcinom dojke danas može uspešno da se liječi. Zato je veoma važno da sve žene učestvuju u organizovanim ljekarskim pregledima za rano otkrivanje i prevenciju karcinoma dojke, jer na taj način čuvaju svoje zdravlje i život - saopšteno je iz tivatskog Doma zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 11:53