Са свечане сједнице / -В.Ш.
18/09/2021 u 06:29 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обиљежено 150 година од оснивања, предсједник Општине поручио: Жабљаку мјесто на листи престижних дестинација

Са традицијом коју има Жабљак заслужује напредак и развој, а ми смо дужни да, заједничким снагама, овај природни драгуљ сачувамо и на прави начин валоризујемо, казао је први човјек општине

Дан општине Жабљак јуче је обиљежен свечаном сједницом Скупштине општине, док је општинска делегација положила вијенце на споменик борцима и жртвама НОР-а. Осим одборника локалног парламента и представника више црногорских општина и представника побратимске општине Врњачка Бања, свечаној сједници присуствовали су министарка у Влади Весна Братић, амбасадорка Бугарске Меглена Плугџијева и амбасадор Словачке Борис Гандел. На свечаној сједници прочитани су телеграми честитки предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, премијер Здравка Кривокапића и предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Предсједник Општине Веселин Вукићевић је обраћајући се присутнима нагласио да је за Жабљак и Жабљачане, ово један од кључних датума. Ова 2021. година за дурмиторски крај има посебну симболику и значај, јер се обиљежава 150 година од оснивања Жабљака.

Говорећи о раду локалне управе у претходном периоду, Вукићевић је оцијенио да је пандемија ковида-19, уздрмала цио свијет у свим сегментима живота, те стога није за очекивати да може говорити о најуспјешнијој години.

– Као посебно важну инвестицију издвојићу изградњу јавне гараже, која ће обезбиједити 130 нових паркинг мјеста. Објекат је вриједан око 800 хиљада еура а финансира се из општинског буџета. Завршен је и вишегодишњи пројекат уређења тротоара, за који је издвојено око 160 хиљада – нагласио је Вукићевић уз опаску да су "за ову годину предвиђена занемарљива средства из државног буџета за капиталне пројекте, а који су планирани у потпуној супротности са оним што је кандидовала локална управа".

 Награда 17. септембар припала екипи електричара

Овогодишњи добитници највишег општинског признања, по оцјени жирија, су припадници жабљачке Службе одржавања Црногорског електродистрибутивног система.

Инжењер Срећко Котлица, који је уједно и претпостављени екипи која је радом завриједила ову престижну награду, у име ЦЕДИС-а и Службе одржављања Жабљак, захвалио је на указаној пажњи и истакао да му само може бити част што је дио тог сјајног жабљачког тима. Котлица је казао да се екипа одриче новчаног дијела награде у корист жабљачког вртића "Еко бајка", како би им уљепшали боравак у установи и обезбиједили нове играчке.

Јелена Терзић Бојовић је, у име стручног жирија за додјелу награде, рекла је истакла да за жабљачку екипу Зорана Касалицу, Ранка Кнежевића, Луку Баранина, Далибора Стијеповића, Благоја Бојовића, Ивана Ћурића и њиховог шефа Срећка Котлицу препреке не постоје.

image

Уручење општинског признања

-В.Ш.

За асфалтни застор лани је утрошено преко милион еура, и то из општинске касе више од 400 хиљада. На сеоском подручју асфалтирано је или реконструисано близу 13 км путева, а санирана су и оштећења у центру града и приградској зони. Крајем 2020. године, у сарадњи са Војском Црне Горе, поправљено је скоро 35 км макадамских путева. Завршена је изградња фекалне канализације у насељу Ковачка Долина, док је кроз пројекат "Норвешка за Вас" изграђена и канализација у Вучедолској улици.

– Богатији смо за многа исуства стечена кроз реализацију бројних пројеката, па користимо и користићемо само она најбоља, за просперитет нашег града и бољи живот свих његових становника, јер је циљ јасан, изазован, али достижан. Управо из разлога што вјерујемо да Жабљак, са традицијом коју има, заслужује напредак и развој, а ми смо дужни да, заједничким снагама, овај природни драгуљ сачувамо и на прави начин валоризујемо, и као такав одржимо на листи познатих туристичких дестинација. Тамо гдје му је увијек и било мјесто – казао је први човјек општине Жабљака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:54