OBNOR Nikšića dobio svoj poslovni prostor / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
19/02/2024 u 21:25 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) OBNOR Nikšića dobio svoj poslovni prostor

Prethodna vlast nas je žestoko ignorisala, nismo imali svoj kutak ni u Nikšiću ni u Crnoj Gori. Od 2020. godine, kada su došle nove demokratske snage na vlast, oni su nas podržali i mi smo njih iako smo nevladna organizacija, kazao je Radojević

Organizacije boraca narodnooslobodilačkog rata Nikšić (OBNOR) danas su svečano otvorili svoju kancelariju u Nikšiću, koju su dobili uz podršku Opštine Nikšić. 

Predsjednik OBNOR-a Nikšić Tomislav Bulajić ovom prilom se zahvalio predsjednicima Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanji Vukoviću i Opštine Nikšić Marku Kovačeviću na saradnji i podršci, kao i direktoru Autobuske stanice Nikšić Ratku Krivokapiću koji je ustupio prostoriju. 

- Donijeli smo odluku da priznanje SOBNOR-a Crne Gore za uspješnu saradnju i doprinos u realizaciji progamskih ciljeva ove organizacije dodijelimo predsjedniku SO Nikšić Nemanji Vukoviću, koji je ispred Opštine bio vječiti pratilac kada smo polagali vijence. Drugo priznanje dodjeljujemo Dragoju Strunjašu, predsjedniku nikšićkog Komiteta Jugoslavenske komunističke partije Crne Gore (JKPCG), a treće direktoru Radio-televizije Nikšić Nikoli Markoviću – kazao je Bulajić.

image

OBNOR Nikšića dobio svoj poslovni prostor

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
image

OBNOR Nikšića dobio svoj poslovni prostor

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Vuković je zahvalio na priznanju SOBNOR-a, organizacije sa dugim kontinuitetom trajanja.

– I u ovom vremenu OBNOR njeguje duh antifašizma koji je važan i neprolazan u svakom vremenu. Zahvaljujem na saradnji koju smo imali svih ovih godina i vjerujem da će to postati praksa, kako kada je u pitanju zajedničko polaganje vijenaca, tako i obilježavanje značajnih datuma – kazao je Vuković i dodao da će lokalna samouprava  nastaviti saradnju sa OBNOR-om i unapređivati je u arednom periodu. 

Prisutnima se obratio i predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević koji je ovom prilikom uručio priznanja i podsjetio na rezultate koje su postigli u proteklom vremenu. On je naglasio i da su od aprila prošle godine punopravni članovi Antifašista Evrope, što je jedan od značajnih uspjeha. 

– Nikšić je grad koji je dao ogroman doprinos u svim oslobodilačkim ratovima, a posebno u Drugom svjetskom ratu. Prethodna vlast nas je žestoko ignorisala, nismo imali svoj kutak ni u Nikšiću ni u Crnoj Gori. Od 2020. godine, kada su došle nove demokratske snage na vlast, oni su nas podržali i mi smo njih iako smo nevladna organizacija - kazao je Radojević i dodao da su sada prvi put od kad postoje podržali i Vladu i predsjednika države i rukovodstvo Opštine Nikšić sa kojim imaju dobru saradnju i ispoštovane dogovore. 

Radojević je podsjetio da je SOBNOR formiran prije 75 godina i da je to jedna slobodarska antifašistička organizacija koja gaji izvorne ideje i tekovine slavne i časne Narodnooslobodilačke borbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:06