Vučje / - Ž.Š.
27/01/2023 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od sjutra u funkciji skijališta na Vučju

Za sve ljubitelje snijega organizovan je, svakog vikenda, besplatan prevoz iz centra Nikšića

Skijaška sezona na Vučju zavnično počinje sjutra. Rekreativna i ciciban staza biće puštene u rad, a za sve ljubitelje snijega organizovan je, svakog vikenda, besplatan prevoz iz centra Nikšića. U Turističkom kompleksu kažu da je interesovanje posjetilaca veliko, što obećava i dobre poslovne rezultate, prenosi Portal RTCG.

Završene su i poslednje pripreme za zvanično otvaranje skijaške sezone na Vučju. Anđa Vukčević Zorić iz Turističkog kompleksa kaže da snijega ima dovoljno. Konačno su rješeni i problemi sa električnom energijom i čišćenjem saobrćajnice.

- Sezona nije krenula kako smo mislili. Na samom početku nijesmo imali sniježnog pokrivača. Sada je visina snijega oko metar. Takođe, uslijed poslednjih padavina, imali smo nedostatak struje. To nam je dodatno otežalo rad. Bila je i mećava i ne baš sjajno prohodan put. Ali, sada je sve spremno. Sjutra kreće sa radom skijalište. Ski liftovi će biti u funkciji. Očekujemo mnogobrojne posjetioce, kaže za Radio Crne Gore Vukčević Zorić.

Škole skijanja nijesu čekale da se otvore ski liftovi. Već nekoliko dana najmlađi uspješno uče osnove skijanja, što je umnogome uticalo i na povećanje posjete Vučju.

- Ogromno je interesovanje za boravak u TC Vučje. Dobili smo mnogobrojne upite, zahtjeve. Nadam se da smo svima odgovorili, navela je ona.

Kako bi posjeta bila što bolja lokalna Turistička organizacija i Privredna komora Crne Gore organizovale su besplatana prevoz do Vučja, subotom i nedjeljom. Polazak je u deset sati, ispred hotela Onogošt, dok je povaratak planiran u 16 časova.

- Nadamo se najboljem. Nadamo se da će snijega biti dovoljno da produžimo ovu skijašku sezonu i da skijanja bude i u martu, kazala je Vukčević Zorić.

Iz TC Vučje poručuju da su i cijene prilagođene trenutnim ekonomskim uslovima posjetilaca. Dnevni ski pas na rekreativnoj stazi košta 12 eura , a na ciciban 5 eura, dok je iznamljivanje opreme 10 eura. Za noćenje sa doručkom potrebno je izdvojiti 27 eura, a za polupansion 34 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 05:15