Ilustracija / D.S.
30/06/2023 u 21:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od sjutra zabranjena upotreba vozila na motorni i električni pogon na šetalištu kralja Nikole u Baru

Posebno se naglašava zabrana saobraćaja električnim trotinetima

Šetalište kralja Nikole u Baru ima status pješačke zone, zbog čega se zabranjuje kretanje svim vozilima na motorni i električni pogon. Kretanje je dozvoljeno biciklima i vozilima sa posebnim odobrenjem i to brzinom kretanja pješaka, propisano je posebnim rješenjem koje je donio nadležni Sekeretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar.

Primjena ovog rješenja stupa na snagu od subote, 1. jula, u cilju povećanja bezbjednosti pješaka i sprječavanja saobraćajnih nezgoda na ovom lokalitetu, sa posebnim naglaskom na zabranu saobraćaja električnim trotinetima.

Shodno rješenju, kako je saopštila ta gradska uprava, za vrijeme trajanja obustave saobraćaja omogućava se prolaz vozilima sa pravom prvenstva prolaza i vozilima pod pratnjom, kad daju posebne svjetlosne i zvučne znake upozorenja.

- Imajući u vidu da je na Šetalištu kralja Nikole povećano prisustvo različitih prevoznih sredstava – mopeda, bicikala, električnih trotineta, i drugih prevoznih sredstava na motorni i električni pogon, te da njihovim korišćenjem neodgovorni pojedinaci, nauštrb sigurnosti velikog broja građana i turista našeg grada, krše javni red i ugrožavaju sigurnost, Opština Bar još jednom apeluje na sve da poštuju propisanu zabranu i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, poručuju iz Opštine.

Napominju da će nadležne službe u kontinuitetu vršiti pojačane mjere kontrole i regulisanja saobraćaja na Šetalištu koje je, posebno tokom ljetnjih mjeseci, mjesto okupljanja građanki i građana Bara, ali i brojnih gostiju, kako bi se obezbijedila njihova bezbjednost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 12:47