/ - ФОТО: Скупштина
13/12/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор за безбиједност и одбрану: Размотрен Предлог закона о буџету који се односи на безбиједност и одбрану

У МУП-у ниjесу задовољни предевиђеним износом буџета за наредну годину за таj ресор и полициjу, рекао је Зоран Миљанић

Одбор за безбjедност и одбрану на данашњоj 23. Сjедници, размотрио jе Предлог закона о завршном рачуну Буџета Црне Горе за 2020. годину са Извjештаjем о ревизиjи Предлога закона о завршном рачуну Буџета Црне Горе за 2020. годину, у диjелу коjи се односи на потрошачке jединице: Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова, Управу полициjе и Агенциjу за националну безбjедност. 

У МУП-у ниjесу задовољни предевиђеним износом буџета за наредну годину за таj ресор и полициjу, рекао је Зоран Миљанић на сjедници скупштинског одбора за безбjедност и одбрану.

- Тражили смо 123.259.000 одобрено jе 100.839.954 ми са овим повећањем коjе jе номинално ниjесмо задовољни. Схаватмо ситуациjу у коjоj се налази Црна Гора после свих година када jе буџет из мjесеца у мjесец био у дефициту. Сагласни смо да треба опоравити државу, државну касу и финансиjе и потпуно смо сагласни са тим, али међутим сектор безбjедности jе jедна посебна грана у оквиру државе коjа треба да се брине о безбjедности како државе тако и свих грађана - казао jе Миљанић додавши да дрога коjа jе процесуирана у Зети вриjеди таман толико колико вриjеди буџет за полициjу и МУП на годишњем нивоу.

Након спроведене расправе Одбор jе предложио Скупштини да не усвоjи Предлог закона о завршном рачуну Буджета Црне Горе за 2020. годину.

У наставку рада сjеднице, размотрен jе Коначан извjештаj ДРИ о ревизиjи Годишњег финансиjског извjештаjа и правилности пословања Министарства одбране за 2020. годину. Након спроведене расправе и изjашњења Одбор ниjе прихватио предметни Извjештаj.

Такође, Одбор jе размотрио и Предлог закона о буджету Црне Горе за 2022. годину, у диjелу коjи се односи на потрошачке jединице: Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова и Агенциjу за националну безбjедност. Након спроведене расправе Одбор jе jедногласно усвоjио Мишљење да финансиjска средства проjектована у овом Предлога закона, за наведене потрошачке jединице, ниjесу реално планирана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:24