/ - HERCEG NOVI - FOTO: žANA BOJANIć
10/11/2023 u 07:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici dali zeleno svjetlo: U Herceg Novom gradiće panoramski lift

Sama ideja o gradnji lifta, odnosno vertikalne komunikacije koja bi povezivala šetalište i centar grada je stara, a to je bila i ideja lokalnog parlamenta prije nepunu deceniju. Međutim, posao nikada nije realizovan do kraja

Odbornici u hercegnovskoj skupštini dali su zeleno svjetlo za projekat gradnje panoramskog lifta od Šetališta do centra grada. Pošto idejna rješenja već postoje, a lokacija je određena, u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju, očekuju da će radovi početi uskoro.

Ideja za ovaj projekat stara je 50 godina, a kako je kazao Vladislav Velaš, sekretar za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, realizacijom tog posla uradiće se dobra stvar za građane i mnogobrojne turiste, prenosi portal RTCG.

Sama ideja o gradnji lifta, odnosno vertikalne komunikacije koja bi povezivala šetalište i centar grada je, kako je kazao, stara, a to je bila i ideja lokalnog parlamenta prije nepunu deceniju. Međutim, posao nikada nije realizovan do kraja.

- Na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta donijeli smo odluku o građenju objekta od opšteg interesa i ja se nadam da će ovaj put zaista biti projekat i realizovan. Inače, opština Herceg Novi je u proteklom periodu donosila mnogobrojne odluke od opšteg interesa koje nisu ostale samo na papiru, pasarela u Bijeloj, pasarela u Zelenici, autobusko stajalište kod Doma zdravlja, šetalište u Igalu... Nemam dilemu da će i ovaj projekat vrlo, vrlo brzo početi sa realizacijom, kazao je Velaš.

Počinjaće na Šetalištu i ići do Dvorane Park. Velaš kaže da imaju desetak radova iz ranijeg perioda kada je raspisan bio konkurs, i imaju već ispitanu samu lokaciju, a prvorangirano ili neka od tih prvorangiranih rješenja će se uzeti u obzir.

- Uzećemo u obzir da je proteklo par godina, pa ćemo raditi možda još neke dorade, ali sigurno ne treba sad izmišljati, tražiti neko novo rješenje. Herceg Novi je grad gdje imamo trenutno 50 odsto teritorije sa važećom planskom dokumentacijom i upravo donošenjem ove odluke mi jesmo u stvari odredili lokaciju za gradnju panoramskog lifta. Tako da sada predstoje sljedeće faze, istražni gradovi, geodezija, ali ja mislim da u narednoj godini sigurno možemo završiti kompletnu projektnu dokumentaciju i negde početi i sa nekim pripremnim radovima. Opet isporuka ovakvog jednog objekta nije jednostavna i laka. Sljedeće godine će se odraditi dobar dio posla i naredne, već na ljeto možemo očekivati i da prvi gosti se penju liftom od Šetališta do centra grada, istakao je Velaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:09