Ђокић и Аџић у сали / -Драган Стојановић
23/12/2021 u 06:32 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници сумњају у политичку трговину: Директор ТО Бар жртва договора ДПС-а и "Бирам Бар‘‘?

Скроман, паметан и млад човјек био је мета, јер они који држе до себе и не слушају наређења, посебно наопака и на штету града, да су знали с ким имају посла никад га не би поставили, казао је Милош Шуштер

Предлог програма рада са програмом туристичке информативне пропагандне дјелатности и финансијским планом Туристичке организације за 2022. годину усвојен је јуче са 11 гласова "за", против је гласало десет одборника, а уздржаних није било.

Највише полемике било је о оставци директора Туристичке орагнизације Емила Кукаља.

Момчило Лековић (Демократе) казао је "ми ни данас не знамо са сигурношћу да ли је он поднио оставку или није".

-То некако константно виси у ваздуху, а чак је до прије два сата Кукаљ сједио близу нас. И сад је одједном човјек отишао, нестао. То су нека неријешена питања која дефинитивно морају да се ријеше. Ја сам већ раније рекао да ће он бити колатерална штета договора ДПС-а и партије "Бирам Бар". И, ево, то се данас дефинитивно и потврђује. Сигуран сам да се овдје не ради само о томе што је урадио Кукаљ у последњих мјесец или два, већ да постоје неки дубљи разлози за овакву одлуку, уколико се она уопште успостави тачном. Господа из "Бирам Бар" су се дебело запетљала с овим питањем. Говорити о непочинствима, а то не пријавити тамо гдје треба, показује да овдје постоје неки договри, а већ круже одређене чаршијске приче - казао је Лековић.

Ђокић: Ко је пријетио Кукаљу због тога што није запослио одређену особу?

Независни одборник Осман Ђокић истакао је да Кукаљ није направио ништа незаконито.

-Натјеран је да поднесе оставку јер није могао да трпи притисак. Питам ко је Кукаљу пријетио у аутомобилу зато што није запослио одређену особу? Та особа је пријављена ЦБ Бар. Није оволика хајка на Кукаља зато што је уплатио паре за новогодишњи концерт, већ зато што ту особу није запосилио у ТО Бар. Колеге треба да знају да се прикривањем кривичног дјела прави кривично дјело. Кукаљ је за радно мјесто расписао конкурс и запослио најбољег - казао је Ђокић.

Милош Шуштер (УРА) је казао како сматра да је Кукаљ врло озбиљно радио свој посао.

- Суштина је следећа,-извршни одбор и скупштина ТО усвојили су овај програм који смо данас разматрали. Скроман, паметан и млад човјек био је мета, јер они који држе до себе и не слушају наређења, посебно наопака и на штету града, да су знали с ким имају посла никад га не би поставили. Он је то рекао у једној реченици, да су га коштали свега овога принципи. Није у реду то што сте направили, јер то је штета не само за ТО, већ и за град. Јер ће град изгубити све оне који имају петљу и знање - казао је он.

Независна одборница Славица Аџић сагласила се са Шуштером.

-Поиграли смо се са најљепшом облашћу, а понавља се као и у прошлом мандату. Ако се указује на неправилности, зашто колеге из "Бирам Бар" не саслушају колеге из Демократске Црне Горе, који указују на кривични закон, и ако су примијетили неке неправилности зашто то нијесу пријавили? Да ли сте се задовољили само оставком човјека? Ако сматрате да надлежни органи и даље не предузимају активности, зашто онда оставка? И то је врхунац, је ли тако? Да ли је циљ био само оставка Кукаља, или је у питања нека трговина - упитала је Аџић.

Одборник Љубо Вукославчевић (Бирам Бар) питао је да ли колеге одборници очекују да они ћуте на оно што виде, и да на то не реагују.

-Ми смо прије четири године организовали ову партију на локалном нивоу да бисмо радили оно што сад радимо, а не да доносимо лоше одлуке. Ја знам да ми никад овдје нисмо дигли руку за неку лошу одлуку- истакао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:42