Љубомир Вукославчевић / - BAKOVIC/БЦГ
25/11/2021 u 17:32 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборник Љубомир Вукославчевић затражио смјену директора ТО Бар

Наравно, кад се крене са проблемима, они се и настављају, па тако директор није потписао ни уговор са општином, јер прије ребаланса буџета новац није ни постојао на позицији, наводе из БЦГ

На сједници Извршног одбора Туристичке организације Бар на којој је гласано о избору извођача и висини средстава, чланови Бирам Црну Гору су били уздржани од гласања. Разлог више је што од самог старта није била позната процедура и начин уговарања, већ је након само два дана прва рата уплаћена по неком уговору.

– Предсједница Извршног одбора ТО је у више наврата тражила од директора да уговоре достави, што исти није учинио, под изговором да је уговор тајни, и ако сам ИО није донео такву одлуку. Након више мјесеци, сазнало се да постоји више уговора са разним менаџерима, продуцентима и оркестрима.

Наравно, кад се крене са проблемима, они се и настављају, па тако директор није потписао ни уговор са општином, јер прије ребаланса буџета новац није ни постојао на позицији. Зато директор прибјегава другом рјешењу и средства од наплате боравишне таксе уплаћује додатно, без сагласности ИО. Укупно, директор је уплатио преко 70.000 еура, од чега је имао сагласност само за 45.000 еура - што јесте ненамјенско трошење средстава.

Због свега наведеног, одборници БЦГ- Бирам Бар су поставили директна питања на сједници СО, а предсједник одборничког клуба Љубомир Вукославчевић је на данашњој сједници скупштине затражио да се директор ТО Емил Кукаљ хитно разријеши дужности, како надаље не би наносио штету самој ТО, а тиме и грубо оштетио све грађане Бара. Као партија која се увијек водила само интересима грађана који су нас бирали, осуђујемо сваки покушај да се на непримјерен начин троши новац пореских обвезника из наше општине – стоји у саопштењу које потписује Прес служба БЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:48