Sa sastanka / foto: Željko Šapurić
19/07/2023 u 16:02 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan sastanak rukovodstva RCB "Zapad" sa predstavnicima nikšićkih medija

U proteklom periodu imali 100 javnih okupljanja i da su sva protekla u najboljem redu bez ijednog incidenta, kazao je Šćepanović

V. d. načelnika Regionalnog centra bezbjednosti (RCB) “Zapad” Lazar Šćepanović danas je sa svojim saradnicima u Nikšiću održao sastanak sa predstavnicima nikšićkih medija u cilju jačanja i unapređenja saradnje kroz koju će građani i građanke Nikšića dobijati tačne informacije o aktivnostima službenika policije. 

image

Lazar Šćepanović

foto: Željko Šapurić

RCB “Zapad” jedna je od četiri regionalne cjeline Uprave policije, a zone njihove odgovornosti obuhvataju pet opština,  Nikšić, Šavnik, Plužine, Žabljak kao turistička destinacija i Pljevlja.

Šćepanović je istakao da su juče građani imali priliku da u medijima pročitaju kompletan presjek postignutih rezultata u porteklih 70 dana koje je postigla regija “Zapad” te da je za ovaj kratak period bilo registrovano 176 krivičnih djela od kojih je 166 procesuirano i da su sporvodili aktivnosti suzbijanja sive ekonomije.

- Napravili smo dobru multisektorsku saradnju sa svim društenim činiocima a samim tim danas i sa predstavnicima medija koji daju veliki doprinos društvu. Pored navedenog, fokus nam je usmjeren i na suzbijanju različitih oblika prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija - kazao je Šćepanović.

Načelnik je kazao da je fokus RCB “Zapad” da se vrati povjerenje građana i podiže integritet ove institucije kao i zaštita lične i imovinske sigurnosti građana, borba protiv kriminala i svih devijantnih ponašanja kako bi društvo prepoznalo sigurnost i ostvarivalo saradnju sa policijom. 

- U proteklom periodu imali smo 100 javnih okupljanja i da su sva protekla u najboljem redu bez ijednog incidenta - kazao je Šćepanović.

Sastaku su prisustvovalie Marija Žugić i Čarna Rastoder iz Odjeljenja za koordinaciju policijskih poslova, Radovan Radulović iz kriminalističkog sektora i Vladimir Popović iz sektora za saobraćaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 21:04