Одржан семинар у Бару / - фото: СЛИЈЕПИ
02/03/2022 u 10:53 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан семинар на тему „Поштовање људских права и забрана дискриминације особа с инвалидитетом као учесника у саобраћају"

Пројекат има за циљ подизање нивоа свијести циљних група и укупне јавности о значају, потреби и обавези уважавања свих законом загарантованих права лица са инвалидитетом, казао је Јокетић

У Мултимедијалној сали библиотеке за слијепе Црне Горе у Подгорици, у организацији Организације слијепих за Бар и Улцињ, одржан је је једнодневни семинар на тему „Поштовање људских права и забрана дискриминације особа с инвалидитетом као учесника у саобраћају“, намијењен особама са инвалидитетом из централног дијела Црне Горе.

Семинар је једна од активности на пројекту „Учинимо приступачан саобраћај за ОСИ“, који је подржан од стране комисије Министарства капиталних инвестиција за расподјелу средстава невладиним организацијама за финансирање пројеката/програма у области заштите лица са инвалидитетом у саобраћају, у 2021 години.

Предсједник Организације слијепих за Бар и Улцињ, Веселин Јокетић, објаснио је да пројекат има за циљ подизање нивоа свијести циљних група и укупне јавности о значају, потреби и обавези уважавања и доследној примјени свих законом загарантованих права лица са инвалидитетом, на бази недискриминације и једнакости са другима.

- Директне циљне групе су особе са инвалидитетом које имају потешкоће у коришћењу услуга у саобраћају; представници пружаоца услуга у саобраћају; чланови породице, пријатељи; комшије; укупна јавност. Индиректне циљне групе су: грађани; локалне заједнице у којој бораве и живе лица са инвалидитетом; заинтересована јавност и медији - истакао је Јокетић.

На семинару који је водила Марија Божовић, истакнути активиста покрета за заштиту људских права особа с инвалидитетом, било је ријечи о актуелним темама везаним за антидискриминациону легислативу по питању коришћења и унапријеђења општег нивоа приступачности физичке средине,јавног превоза и услуга лицима са инвалидитетом у саобраћају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:04