Радионица у Каламперу / - Фото: Организатор
14/03/2022 u 11:28 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан семинар за јачање капацитета медија на албанском језику

Теме су се односиле на антикорупцијски правни оквир у Црној Гори, улогу институција и медија у извјештавању о корупцији, истраживачке технике, извјештавање и механизме предвиђене Законом о слободном приступу информацијама у овој област

У хотелу “Калампер” на Великом пијеску одржан је посљедњи модул обуке у оквиру пројекта „Превенција корупције и промоција учешћа грађана“, који је реализовала НВО  “Нови  хоризонти” из Улциња, у партнерству са листом “Коха Јаворе”.

Током ове активности учесници су имали прилику да стекну нова знања и искуства кроз посебан програм који су припремиле модераторке ове сесије Дина Бајрамспахић и Весна Рајковић Ненадић.

Теме које су обрађене на овом тренингу односиле су се на антикорупцијски правни оквир у Црној Гори, улогу институција и медија у извјештавању о корупцији, истраживачке технике, извјештавање и механизме предвиђене Законом о слободном приступу информацијама у овој области. Догађај је окупио албанске новинаре из Улциња, Бара и Малесије, ангажоване у штампаним, традиционалним и електронским медијима.

Општи циљ овог пројекта био је јачање капацитета медија на албанском језику у Црној Гори и активиста цивилног друштва да истражују и извјештавају о проблему корупције и да промовишу добро управљање и владавину права.

Пројекат је подржао Стејт департмент САД - Биро за међународне наркотике и спровођење закона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:36