Бициклистичка трка ”Осмица” / - ТО Плав
26/06/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана бициклистичка трка "Осмица"

Риjеч jе о кружноj бициклистичкоj трци Плав-Гусиње-Плав, у дужини од око 30 километара, у организациjи Туристичке организациjе Плава и Туристичке организациjе Гусиња

У организациjи Туристичке организациjе Плава и Туристичке организациjе Гусиња одржана jе четврта бициклистичка трка "Осмица". Риjеч jе о кружноj бициклистичкоj трци Плав-Гусиње-Плав, у дужини од око 30 километара.

Поздравивши учеснике трке, предсjедник Општине Плав Нихад Цановић jе истакао да овакве манифестациjе афирмишу здраве стилове живота, али уjедно промовишу природне љепоте плавско-гусињског краjа. 

Наjстариjи и редовни учесник Зувдиjа Баjрактаревић упознао је бициклисте са рутом стазе и правилима учешћа.

- Вожња овом стазом, односно, магистралним путем, идеална jе прилика да се упознате са броjним селима кроз коjе она пролази, да се упознате са животом локалног становништва, али и да посjетите неко домаћинство и пробате мед, каjмак, шљиве или неке друге произвде, и на прави начин доживите и осjетите живот у подножjу Проклетиjа дуж риjеке Ључе - наводи се у саопштењу ЛТО.

Трка креће из Плава и вози се асфалтним путем кроз Воjно село, преко Хакања, Вишњева. Ту бициклисти прелазе jедини мост преко риjеке ључе. Онда другом стране преко Мартиновића, Досуђа до Али-пашиних извора. Из Гусиња, преко Кољеновића, Крушева, Вишњева, опет преко ључе, да би се преко Мартиновића, Шаркиновића Латка стигло у Плав.

Преласком два пута преко моста, стаза се укршта и прави се осмица, па отуда и назив саме трке.

- Након успjешно реализоване Лимске регате, планинарења на врх Тромеђа, бициклистичке трке, надамо се да ће Плав и Гусиње постати позната дестинациjа за рафтере, планинаре и бициклисте - наводе из Туристичке организације Плав.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:03