/ - Министарство просвјете, науке, културе и спорта
03/02/2022 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ојданић посјетила је ЈУ Образовни центар Плужине

Министарство је за реновирање спортске сале у матичној школи издвојило 5 000 еура а први пут у последњих 20 година спортска сала има гријање за шта је општина Плужине опредјелила 10 000 еура, док је за адаптацију тоалета у вртићу, МПНКС опредијелило средства у износу од 10 000 еура

Директорица Директората за терцијално образовање у Министарству просвјете, науке, културе и спорта, Неда Ојданић посјетила је ЈУ Образовни центар Плужине, чија дјелатност обухвата предшколско, основно образовање и васпитање и  средње опште и стручно образовање и смјештај, исхрану и васпитање ученика. Приликом посјете овој комплекној образовној установи, Ојданић  је заједно са директором ЈУ Образовног Центра Плужине Гораном Гојковићем обишла  недавно реновирану спортску салу и остале просторије објекта, које су током јануара опремљене новим намјештајем, опремом и уређајима, финансираним од стране МПНКС,  у сарадњи са  Општином Плужине и Омудсманом.

Адаптација овог објекта подразумијевала је опремање дома ученика, гдје је Министарство просвјете, науке, културе и спорта опредијелило средства у износу од 6 000 еура за дванаест  кревета са  душецима, два ормара, шест столова, 34 столице, дванасет тепиха и двије машине за прање и сушење веша. Такође, Министарство је за реновирање спортске сале у матичној школи издвојило 5 000 еура а први пут у последњих 20 година спортска сала има гријање за шта је општина Плужине опредјелила 10 000 еура, док је за адаптацију тоалета у  вртићу, МПНКС опредијелило средства у износу од 10 000 еура.

Директорица Директората за терцијално образовање у име Министартва и у своје лично име, изразила је огромно задовољство због залагања и помоћи Министарства овој установи, како би се на адекватан начин задовољиле потребе ученика и дјеце која бораве у њој.

-Изузетно ми је драго што смо овом подршком  дјеци и ученицима Образовног центра у Плужинама обезбиједили боље, љепше и удобније услове живота и образовања. Актуелне активности Министарства имају за циљ систематско обезбјеђивање најбољих услова за развој образовања и креирање што пријатнијег амбијента који би им, на неки начин надомјестио топлину кућног дома. Такође,  издвајањем средстава за опремање спортске сале настојимо да промовишемо спорт, као садржај  који треба да заузме  запаженију улогу у одрастању дјеце у Плужинама и да им живот учини здравијим, креативнијим и срећнијим“-изјавила је Ојданић и додала да су у јануару, први пут васпитачи овог Центра похађали семинаре и обуке које ће им помоћи у унапрјеђењу васпитно- образовног процеса и допринијети подспјешивању психо-физичког развоја дјеце, те да је реализација обука за васпитаче планирана и у наредном периоду. 

Директор ЈУ Образовни центар Плужине, Горан Гојковић захвалио се на значајној подршци Министарства просвјете, науке, културе и спорта у адаптацији више јединица ове установе, која је реализована претходних пар мјесеци.- Желим посебно да нагласим и више него добру, континуирану  сарадњу  са Министарством просвјете, науке, културе и спорта, те са министарком проф.др Весном Братић, и захвалим се на разумијевању наших потреба и ангажовању које су показали у реализацији овог пројекта. Заједничким  залагањем са  Општином  Плужине, на челу са предсједником Мијушком Бајагићем , у адаптацији и модерницацији ове установе, дат је значајан допринос у унапрјеђењу квалитета образовно- васпитног процеса и обезбијеђени комфорнији услови за боравак наших малишана- поручио је Гојковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:08