/ - FOTO: PV INFORMER –
15/11/2023 u 08:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Okončana akcija potrage za izgubljenim planinarima

Akciju potrage pratila je stalna komunikacija pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa operaterima OKC-a MUP-a koji su vatogascima-spasiocima slali geografske koordinate sa lokacijama izgubljenih lica

Jedan sat poslije ponoći uspješno je okončana akcija potrage za troje planinara koji su se u ranim večernjim časovima prethodnog dana izgubili u reonu Ljubišnje, javlja portal PV Informer.

Akciju potrage pratila je stalna komunikacija pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa operaterima OKC-a MUP-a koji su vatogascima-spasiocima slali geografske koordinate sa lokacijama izgubljenih lica usled nemogućnosti telefonske kominikacije.

Otežavajuće okolnosti predstavljali su noćni uslovi potrage, gusta magla a kasnije i jak vjetar. Koristeći zvučne i svjetlosne signale pripadnici Službe zaštite i spašavanja su locirali izgubljena lica a potom poći u susret, vratiti ih i spovesti do lokacije na kojoj su se nalazila vozila Službe.

Izrazito umorni od cjelodnevnog pješačenja u surovim vremenskim uslovima kakvi vladaju na Ljubišnji u ovo doba godine, pronađena lica, državljani BiH su se okrijepili u prostorijama Službe zaštite i spašavanja a potom nastavili put za Sarajevo u ranim jutarnjim časovima.

(FOTO: PV Informer)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 12:56