Пут Мркојевићи / - Глас Мркојевића
05/11/2021 u 10:15 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар да покрене експропријацију пута Свети Иван - Каменички мост

Из МКИ су истакли да је овај пројекат обухваћен капиталним буџетом за 2022. годину

Предсједник Савјета Муслиманског народа Црне Горе Сабрија Вулић упутио је допис Министарству капиталних инвестиција и министру Младену Бојанићу у вези са реализацијом пута кроз Мркојевиће на релацији брдо Свети Иван- Каменички мост.

У наставку преносимо комплетан одговор који је Вулићу доставила служба Министарства капиталних инвестиција:

- МКИ, односно Управа за саобраћај, као надлежни орган за управљање мрежом магистралних и регионалних путева у Црној Гори, препознају потребу реализације и пројекта који је предмет Вашег захтјева.

Наведени пројекат јесте обухваћен предлогом капиталног буџета за 2022. са планираним расписивањем тендера за избор најповољнијег понуђача у другој половини 2022. али, неопходно је да општине, које су на себе преузеле обавезу експропријације и покрену исту.

Ово тим прије што је недавно Државна ревизорска институција кроз Извјештај о ревизији Завршног рачуна буџета Црне Горе дала одређене препоруке, међу којима је и она да се претходно спроведу поступци експропријације, прије покретања поступка јавних набавки - наводи се у допису  који је у име министра Бојанића доставила Љубинка Ивановић из МКИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:09