/ - Драган Стојановић
09/10/2022 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar dodijelila 750 hiljada eura za podršku preduzetništvu

Namjera je da svi programi u narednom periodu budu još finansijski izdašniji, da kroz veće finansijske grantove podržimo i veći broj biznis ideja i da usmjerimo našu pažnju ka budućnosti

Opština Bar je za razvoj preduzetništva usmjerila više od 750 hiljada eura bespovratnih sredstava kojima je podržano 170 biznis ideja i otvoreno više od 100 novih radnih mjesta. Time je, kako je saopšteno iz Opštine, potvrdila svoju namjeru da budžetska sredstva u što većoj mjeri ulaže u lokalnu privredu u cilju opšteg društvenog napretka.

Opština Bar upriličila je prezentaciju uspješno realizovanih programa podrške razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništa koji su pokrenuti od strane lokalne uprave sa ciljem stvaranja pogodnog poslovnog ambijenta i novih prilika za poslovanje i zapošljavanje te otvaranju novih radnih mjesta.

- Programi podrške implementirani su kroz tri faze koje su podrazumijevale podršku preduzetništvu u širem smislu, podršku usmjerenu isključivo ka preduzetništvu i biznis idejama čiji su nosioci žene kao i program „Snažne žene-snažan Bar“ koji je Opština Bar, prepoznata od strane međunarodnih partnera kao primjer dobre prakse u ovoj oblasti, realizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je zadovoljstvo činjenicom da je lokalna uprava, prije svega, uspjela da kroz ove programe podrške izgradi povjerenje i da pokaže građanima da je otvoren i pouzdan partner na čiju podršku mogu računati u namjeri da skupa sa njima kreira podsticajnije preduzetničko okruženje koje će doprinijeti dugoročnom ekonomskom razvoju. 

- Namjera je da svi programi u narednom periodu budu još finansijski izdašniji, da kroz veće finansijske grantove podržimo i veći broj biznis ideja i da usmjerimo našu pažnju ka budućnosti, a ona između ostalog leži i u IT sektoru i sličnim granama. Podstičem sve one koji se još uvijek nisu odvažili na to da potraže finansijsku podršku kako bi bili u prilici da podržimo njihove biznise jer snaga lokalne ekonomije leži u vama, u malom i srednjem biznisu, u preduzetništvu koje je snažno i, najvažnije, koje kreira povjerenje, zaključio je Raičević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:22