Photo by lilzidesigns on Unsplash / - PHOTO BY LILZIDESIGNS ON UNSPLASH
27/12/2021 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар додијелила средства за развој занатства

Укупно опредиjељена средства за проjекте по овом Програму износе 20 хиљада ЕУР

Општина Бар додиjелила jе данас средства занатлиjама на име подршке развоjа занатства, а уговоре са њима потписао jе предсjедник те локалне самоуправе Душан Раичевић, преноси Мина.

- Ово је нова линиjа локалне самоуправе за подршку развоjу локалне привреде и први пут се додjељуjу средства за развоj заната, са посебним вредновањем традиционалних заната у Бару - саопштено је из Општине Бар.

Раичевић jе поручио да jе ово само jедан од низа програма подршке локалноj привреди од Општине, те да охрабруjе све коjи имаjу идеjу и жељу да покрену своj бизнис или занат да конкуришу и да ће увиjек имати подршку у локалноj управи.

Он jе честитао добитницима конкурса и пожелио им срећу у релизациjи проjеката коjи ће доприниjети и развоjу њиховог посла, али и града Бара.

Предсjедница Комисиjе, Jелена Вучераковић, казала jе да jе услове конкурса задовољило пет занатлиjа и да су сви они добили максималан износ подршке сходно одлуци коjу jе дониjела Комисиjа за расподjелу средстава по Програму за подршку развоjа занаства у Општини Бар.

 - Укупно опредиjељена средства за проjекте по овом Програму износе 20 хиљада ЕУР, од чега jе ове године искоришћена половина, а исти износ опредиjељен jе за ову намjену и за наредну годину - наводи се у саопштењу.

Средства за реализациjу бизнис планова за развоj занатске дjелатности добили су Златко Чикић за бизнис план производње сувенира-употребних предмета од маслиновог дрвета, Вернеса Хасанагић са планом унапређења пословања шивењем производа са традиционалним мотивима и услуге дораде са традиционалним мотивима, затим Виолета Инић за производњу сувенира од шкољки, док jе за производњу домаћих пецива подршку добила Исидора Костић са предузећем Бутик 33, а Емина Колар и предузеће ДКД Wash & Go за бизнис план прање и хемиjско чишћење текстилних и крзнених производа.

 - Циљеви овог програма су развоj друштвене свиjести о значаjу занатства и унапређење знања и вjештина у тоj области, унапређење пословног амбиjента и економске и туристичке понуде али и мотивациjа младих и незапослених коjи би изразили креативност и стекли економску независност кроз занатство, те у коначном повећање броjа занатлиjа али и нових радних мjеста у Бару - додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:59