Раичевић и Маруновић / -Драган Стојановић
19/06/2021 u 07:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар и Културни центар крећу у ревитализацију биоскопа, обезбијеђено 110 хиљада еура

Општина је закључила раније уговор о суфинансирању пројекта са Министарством културе и Филмским центром Црне Горе који предвиђа успостављање и опремање биоскопа савременом техником у циљу ревитализације редовне приказивачке дјелатности и развоја кинематографије

Општина Бар и "Културни центар" отпочеће пројекат ревитализације бископа у Бару. Предсједник Општине Душан Раичевић саопштио је да су обезбијеђена средства за овај пројекат а закључен је и споразум између Општине и "Културног центра" о преносу и начину кориштења средстава за реализацију овог важног пројекта. Општина је закључила раније уговор о суфинансирању пројекта ревизализације бисокопа са Министарством културе и Филмским центром Црне Горе који предвиђа успостављање и опремање биоскопа савременом техником у циљу ревитализације редовне приказивачке дјелатности и развоја кинематографије. Уговором су обезбијеђена средства, од Министарства култура у износу од 50.000 еура док је Филмски центар обезбиједио средства у износу од 60.000 еура што чини укупан износ од 110.000 еура који је опредијељен Општини за овај пројекат. Културни центар ће обезбиједити намјенски простор као и регулисање комуналних и других обавеза које произилазе из пројекта у циљу што ефикасније и брже реализације и финализације истог.

Како су се стекли сви услови за почетак реализације овог пројекта, Раичевић је јуче потписао Споразум са директором "Културног центра" Еролом Маруновићем о преносу средстава овој установи, која ће у име Општине Бар спровести пројекат ревитализације бископске сале и омогућити грађанима савремен, модеран и интересантан простор и садржај, употпуњавајући тиме културну и забавну понуду града Бара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 02:02