Тунел Созина / - фото: Д.С.
17/10/2021 u 12:46 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар издваја 50.000 за бесплатне карте за тунел Созину за Црмничане

Од Управе „Монтепута” добили смо одговор да немају законско право да нам та средства одобре, а Општина Бар је нашла могућност и одобрила 50.000 еура

Општина Бар ребалансом буџета издвојила је 50.000 еура за субвенције за куповину мјесечних карата за несметан пролазак кроз тунел „Созина” мјештанима Мјесне заједнице Црмница. На овај начин Општина ће помоћи мјештане око великих намета од пет еура у оба правца, које имају при свакодневном или честом проласку кроз тунел због обављања редовног посла, пољопривредних или других обавеза.

Према ријечима предсједника МЗ Црмница Тома Укшановића, одбор се обратио истовремено и новој управи „Монтепута” и Општини Бар.

image

Томо Укшановић

- фото: Д.С.

- Од Управе „Монтепута” добили смо одговор да немају законско право да нам та средства одобре, а Општина Бар је нашла могућност и одобрила 50.000 еура. Наћи ћемо могућност да Савјет МЗ ове године додатно прошири листу категорија мјештана који ће имати могућност да остваре ово право. Категорије којима би се проширењем омогућило ово право су, осим лица који обављају редован посао, додатно и власници регистрованог пољопривредног газдинства и регистровани издаваоци приватног смјештаја на овом подручју. Да будем јасан, само они који имају потребне дозволе - каже Укшановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:02