Тунел Созина / -Драган Стоајновић
20/12/2021 u 06:39 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар издвојила 50.000 за Црмничане: За сада 83 бесплатне карте за Созину

Осим оних који обављају редован посао на територији општине Бар, право на ову олакшицу стичу и власници регистрованог пољопривредног газдинства и регистровани издаваоци приватног смјештаја на територији Црмнице

Одлуком Одбора Мјесне заједнице Црмница, 83 мјештана са овог простора који испуњавају постављене критеријуме добило је мјесечне карате за бесплатан пролазак кроз тунел Созина. Општина Бар је ребалансом буџета за ове потребе издвојила 50.000 еура, а чланови Одбора МЗ дали су критеријуме. У односу на прошлу годину, ново је проширење листе, па сада, осим оних који обављају редован посао на територији општине Бар, право на ову олакшицу стичу и власници регистрованог пољопривредног газдинства и регистровани издаваоци приватног смјештаја на територији Црмнице.

Према ријечима предсједника МЗ Црманица Тома Укшановића, одбор је донио одлуку да сви досадашњи корисици ове субвенције који исуњавају услове – пребивалиште на простору Црмнице са редовним обављањем пословних обавеза у Бару – и даље наставе коришћење ове услуге.

– Међутим, неколико претходних кандидата изгубило је ово право због неиспуњавања критеријума. Са друге стране, од новопристиглих пријава, њих 15 је остварило право на бесплатан пролаз, па укупан број корисника сада износи 83 – казао је Укшановић.

Из МЗ наглашавају да овим није завршен процес пријава и да се сви мјештани Црмнице који испуњавају критеријуме могу јавити мјесној заједници на број телефона 020 711 129 сваког радног дана од 7 до 15 часова и на тај начин остварити право на бесплатан пролаз кроз тунел Созина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:49