Општина Бар уручила донаације хуманитарним организацијама / - фото: БАРИНФО
07/11/2021 u 08:55 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар планира значајнију финансијску подршку хумантарним организацијама из буџета

Предсједница НВУ „Жене Бара”, Љиљана Вујовић је истакла да се „нажалост, нису испунила њихова очекивања од прије три године- да ће „неснађених” бити све мање, па да ће Народна кухиња моћи да затвори своја врата”

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић је приликом уручивања донација хумантарним органиазцијама ОО ЦК Бар и НВУ „Жене Бара”, које дјелују на подручју општине обећао значајнију финансијску подршку из буџета.

- Одазивајући се са задовољством на позив организација које се баве пружањем услуга социјално угроженим становницима нашег града, уручио сам скромну донацију у виду основних животних намирница ОО ЦК Бар, а то су учинили и моји сарадници. Након тога, у име Општине Бар, уручена је донација НВУ „Жене Бара” које већ три године вриједно ради у оквиру пројекта Народна кухиња. Радује ме чињеница да смо ово учинили у правом моменту, јер су њихови магацини били скоро празни - рекао је Раичевић, додајући:

- Са нивоа локалне управе, кроз ребаланс буџета који се очекује да ће бити усвојен у другој половини новембра, планирали смо значајно повећање финансијских средстава које опредјељујемо за рад организација попут НВУ „Жене Бара”, односно Народне кухиње, ОО Црвеног крста Бар, те сервиса који ће пружити Каритас барске Надбискупије, а то је Дневни центар за старије особе. Очекујем да ће се све организације које на подручју Бара дјелују са истим циљем, а то је пружање помоћи социјално угроженом становништву, ускоро наћи за истим столом и направити заједничку стратегију у вези са правцем дјеловања и пружања помоћи онима којима је та помоћ неопходна. Општина Бар ће им у томе бити савезник - казао је Раичевић

Предсједница НВУ „Жене Бара”, Љиљана Вујовић је истакла да се „нажалост, нису испунила њихова очекивања од прије три године- да ће „неснађених” бити све мање, па да ће Народна кухиња моћи да затвори своја врата”.

- Број корисника се учетворостручио, па није ни чудо што се залихе веома брзо троше. Донатори су за нас веома значајни, од оних који на огради оставе векну хљеба, до челних људи успјешних барских фирми и Општине, као кровне институције у Бару. Предсједник Раичевић је најавио повећање средстава која се издвајају за наше Удружење, што нас посебно радује - казала је Вујовићева.

Секретар ОО Црвеног крста Бар Зорица Црнчевић је истакла да су предсједник Раичевић и његови сарадници, али и други запослени у локалној управи  приватним донацијама дали велики допринос акцији, на чему смо им захвални

- Вјерујемо да ће и убудуће на овај начин својим примјером утицати на наше суграђане да покажу хуманост. Многи грађани Бара учествују у овој хуманитарној акцији и задовољни смо одзивом - казала је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:27