Зграда Општине Бар / - фото Општина
19/04/2022 u 14:00 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар расписала јавне позиве за подршку младим пољопривредницима и занатлијама

Када је у питању конкурс за младе пољопривреднике, укупан износ средстава опредијељених за расподјелу износи 40.000 еура, а највиши износ средстава по појединачном бизнис плану износи 10.000 еура

Општина Бар расписала је Јавни позив за учешће у Програму подршке развоју пољопривреде за младе пољопривреднике, као и Јавни позив за учешће у Програму за подршку развоја занатства кроз финансијску подршку. Овим, већ традиционалним, програмима подршке економској активности у граду, настављају и ове г​одине да подстичу самозапошљавање и развој малих бизниса.

Када је у питању конкурс за младе пољопривреднике, укупан износ средстава опредијељених за расподјелу износи 40.000 еура, а највиши износ средстава по појединачном бизнис плану износи 10.000 еура. Право да се пријаве имају незапослена лица до 30 година старости, која се налазе на евиденцији ЗЗЗ ЦГ - Биро рада Бар, а која желе да се баве пољопривредом. Средства се могу користити за примарну пољопривредну производњу као што је набавка механизације и опреме, домаћих животиња и пчела, пластеника, обнова или подизање нових засада и слично, односно за прераду пољопривредних производа кроз добијање готовог производа сопственом производњом.

Такође, расписан је и Јавни позив за за учешће у Програму за подршку развоја занатсва на који право да аплицирају имају занатлије које су регистроване у складу са Законом о привредним друштвима, предузетници и привредна друштва, у складу са Законом о занатству којима је претежна дјелатност обављање једноставног или сложеног заната, регистроване занатлије које имају Пријаву за обављање занатске дјелатности поднијету Секретаријату за привреду Општине Бар, као и незапослена лица са пребивалиштем у општини Бар.

Укупан износ средстава опредијељених за подршку пројектима занатлија износи 20.000 еура, а највиши износ средстава по појединачном пројекту 2.000 еура. Уколико у оснивачкој структури предузећа у власништву учествују особе женског пола или особе које имају до 30 година старости, одобрени пројекат се финансира у износу од 100 одсто оправданих трошкова. Средства се могу користити за финансирање трошкова за набавку опреме и репроматеријала, промоцију заната или обуке и едукације у вези конкретних заната.

Због специфичности Програма подршке занатлијама, 5. јуна у згради Општине Бар - сала 10+, у термину од 10 до 13 часова одржаће се “Инфо дан”, током којег ће се заинтересовани моћи информисати о свим питањима од значаја за пријављивање на Јавни позив.

Попуњени пријавни формулар и пратећа документација за оба Јавна позива предају се у три примјерка у затвореној коверти, у Грађанском бироу Општине Бар или препорученом поштом на адресу: Булевар револуције 1, 85000 Бар - Секретаријат за привреду. На коверти се мора исписати пуни назив и адреса подносиоца пријаве, назив Програма подршке у оквиру које се аплицира, а у случају доставе поштом мора се налазити и видљиви датум и вријеме предаје пошиљке у пословници Поште.    

Јавни позив за младе пољопривреднике и Јавни позив за занатлије отворени су 30 дана од дана објављивања. Позиви са више инфромација су објављени и на сајту Општине Бар – www.bar.me гдје се могу пронаћи и Обрасци за пријаву у електронској форми или се у штампаној форми преузети у Грађанском бироу Општине Бар. Додатне информације о свим питањима од значаја за пријављивање на Јавни позив могу се добити путем е-маила привреда@бар.ме, телефона 030/301-450 за пољопривреднике и 030/301-430 и 030/301-470 за занатлије, а уколико је потребно и у канцеларији Секретаријата за привреду (канцеларија бр. 116 за пољопривреднике, 126 и 139 за занатлије) сваког радног дана од 8,30 до 14  часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:38