/ - фото општина
25/04/2022 u 15:34 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар расписала јавни позив за подршку развоју занатства

Из Општине Бар подсјећају да је расписан Јавни позив за учешће у Програму подршке развоју занатства кроз финансијску подршку.

Овим, већ традиционалним програмом подршке економској активности у граду, настављамо и ове године да подстичемо самоузапошљавање и развој бизниса – истичу из Општине Бар.

На Јавни позив право да аплицирају имају занатлије које су регистроване у складу са Законом о привредним друштвима, предузетници и привредна друштва у складу са Законом о занатству, којима је претежна дјелатност обављање једноставног или сложеног заната, регистроване занатлије које имају пријаву за обављане занатске дјелатности поднијету Секретаријату за привреду Општине Бар, као и незапослене особе са пребивалиштему Општини Бар.

За подршку пројектима занатлија опредијељено је 20.000 еура, а највиши износ по појединачном пројекту је 2.000 еура.

Уколико у оснивачкој структури предузећа у власништву учествују особе женског пола или особе до 30 година старости, одобрени пројекат финансира се у износу од 100% оправданих трошкова. Средства се могу користити за набавку опреме и репроматеријала, промоцију заната или обуке и едукације у вези конкретних заната.

Пријавни формулар и пратећа документација предају се у три пријмјерка у затвореној коверти, у Грађанском бироу Општине Бар или препорученом поштом на адресу Булевар револуције 1, 85.000 Бар.  На коверту мора бити исписан пуни назив и адреса подносиоца пријаве, назив програма подршке у оквиру којег се аплицира. У случају доставе поштом, мора се налазити и видљив датум и вријеме предаје пошиљке у пословници Поште.

Због специфичности Програма подршке занатлијама, 5. јуна 2022. године од 10 до 13 часова, у згради сали Општине биће одржан Инфо дан, током којег ће заинтересовани бити информисани о свим питањима од значаја за пријављивање на јавни позив, који је отворен од дана објављивања.  Више информација доступно је www.бар.ме

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:02