Дјечји парк / -Општина Бар
22/10/2021 u 06:39 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар расписала нови позив за извођача радова дјечијег парка

Претходни извођач радова није испуњавао своје уговорне обавезе, напомињу из Општине

Општина Бар расписала је нови јавни позив за извођача радова за уређење површине јавне намјене, парк Тополица-Бјелиши у непосредној близини Основне школе "Југославија". Тендер је расписан након једностраног раскида уговора од стране Општине Бар са фирмом "Гранд Десигн" доо, извођачем радова по ранијем тендеру. Из Општине Бар наглашавају да ангажовани извођач радова није испуњавао своје уговорне обавезе. Иначе, вриједност расписаног тендера за дјечји парк износи готово 208 хиљада еура.

Како је наведно, због неиспуњених уговорених обавеза које се односе на динамику и квалитет извођења радова, које је извођач био дужан довршити у року од 60 дана од увођења у посао, Општина се одлучила на овај корак.

- Квалитет до сада изведених радова као и њихова динамика,недвосмислено указује на то да извођач неће окончати радове на уређењу парка у предвиђеном року, нити на довољно квалитетан начин испунити своју обавезу по основу већ изведених радова, наводи се у образложењу раскида уговора.

Даље се наводи да је извођач, сходно уговору, дужан да на свој терет преузме све потребне мјере и активности како би се изведени радови заштитили од пропадања, а Општина ће активирати и гаранцију за добро извршење уговора у износу од 10 одсто од његове вриједности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:06