Opština Bar / - foto: D.S
06/02/2023 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar šalje pomoć Turskoj nakon zemljotresa

Predsjednik Opštine Dušan Raičević je u telegramu saučešća, koji je uputio gradonačelniku Adane Zejdanu Karalaru, naveo da Bar duboko saosjeća sa nesrećom koja ih je zadesila i iskazao spremnost da pruži svu neophodnu pomoć

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, sa komandirom Acom Vulevićem na čelu, dio su tima za spašavanje koji će se, ispred Crne Gore, uputiti u Tursku kako bi pružili neposrednu pomoć na terenu i pomogli u suočavanju sa posljedicama razornog zemljotresa koji je jutros pogodio tu državu, saopšteno je iz Opštine.

Osim komandira Vulevića, tim čine pripadnici Službe zaštite Dragan Radanović, Predrag Đokvučić i Balša Budimić.

Opština Bar, kao pobratimska opština Adane, grada koji se nalazi u oblasti pogođenoj zemljotresom uputiće, takođe, finansijsku i materijalnu pomoć pogođenima zemljotresom, ističu iz lokalne samouprave.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević je u telegramu saučešća, koji je uputio gradonačelniku Adane Zejdanu Karalaru, naveo da Bar duboko saosjeća sa nesrećom koja ih je zadesila i iskazao spremnost da pruži svu neophodnu pomoć.

On je najavio da će, osim novčane donacije od strane lokalne uprave, organizovati i akciju prikupljanja pomoći od građana Bara i privrednika u vidu najpotrebnijih sredstava za razorene gradove.

Iz Opštine Bar su kazali da će građani o detaljima i načinu prikupljanja pomoći biti uskoro obaviješteni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 13:00