Општина Бар / - Бар инфо
13/08/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар: Срамна манипулација Демократа

Општина Бар изградила је из буџетских средстава готово километар нове водоводне мреже и уложила преко пола милиона еура укупне инвестиције у овај посао

Саопштење Демократа Бар којим покушавају да умање значај пуштања у рад нове водоводне инфраструктуре и довођења воде на Велики Пијесак срамна је манипулација и покушај добијања ситних политичких поена преко леђа грађана. То су навели у реаговању из Општине Бар.

Реаговање: 

Стављањем у функцију новоизграђене водоводне инфраструктуре на Великом Пијеску створени су услови за прикључак стамбених и туристичких објеката на водоводну мрежу. Дакле, једини који су привилеговани овом инвестицијом Општине Бар јесу сви они мјештани и гости који ће наредних дана и мјесеци моћи да се прикључе на нову водоводну мрежу, за што су остављени посебни прикључци на цјевовод, и којима смо обезбиједили могућност за уредно водоснабдијевање. Општина Бар изградила је из буџетских средстава готово километар нове водоводне мреже и уложила преко пола милиона еура укупне инвестиције у овај посао. Све то завршено је за само 19 мјесеци и ријешен је наслијеђени проблем овог, некад,  безводног подручја.

Скупштине Општина Бар и Улцињ донијеле су у јуну 2020. године одлуку на основу које су предсједници Општина потписали међуопштински споразум којим се заједнички уступа Влади изградња и обављање комуналне дјелатности јавног водоснабдијевања и управљања комуналним отпадним водама у насељима Велики Пијесак, Добра Вода и Утјеха те насељу Круче, у вриједности од око 12 милиона еура.  Упркос томе Влада, коју Демократе подржавају, игнорише одлуке двије Општине и своје обавезе, па није од децембра мјесеца донијела одлуку о уступању посла Регионалном водоводу којим управља Влада а који има инфраструктуру на овом подручја, чиме би главни пројекат до сада вјероватно био и завршен а безводна подручја добила воду.

Колико су Демократе (не)одговорне према грађанима и колико им није стало до јавног интереса, већ само до ситних манипулација и политиканства, говори и чињеница да су, када је Скупштина Општине Бар у јуну прошле године одлучивала о изградњи водоводне инфраструктуре и рјешавању водоснабдијевања за Велики Пијесак, Добру Воду и Утјеху, њихови одборници били одсутни са те сједнице и очигледно незаинтересовани за ово питање, вјероватно имајући пречег посла. 

Одборници Демократа, дакле, нијесу ни гласали за ову Одлуку о изградњи система водоснабдијевања и управљања комуналним отпадним водама у овим насељима која је уступљена Влади. Зато се много и не чудимо да не знају ништа ни о овом пројекту, иако су уредно примали одборничке надокнаде да би се тек годину дана касније сјетили да нешто проговоре и то када је Општина завршила читав посао и градјанима омогућила уредно водоснабдијевање.

Премда нијесу упућени у важност овог капиталног пројекта, упућујемо их да је овај пројекат Општина Бар реализовала уз пуну подршку и разумијевање Регионалног водовода из чијег система се и снабдијева водом нови цјевовод. Као и увијек до сада, очигледно интересе града и грађана Бара боље разумију њихове колеге са нивоа државе него они сами, што је неславна репутација за једну службеничку групу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:10