Фото: Општона Будва / - Фото: Општона Будва
15/05/2022 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Будва: Министар Ђуровић да не тјера туристе из Црне Горе

Елементарно пристојно би било да је министар прво провјерио информације које је прочитао и да је дјеловао институционално

Заиста је невјероватно да министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић, чији је посао да уради све да ова туристичка сезона прође у најбољем реду, преко Твитер друштвене мреже шири негативну слику о Будви и Црној Гори, тјерајући и одвраћајући туристе својим непромишљеним дјеловањем. То је саопштено из Општине Будва.

-Сматрамо неозбиљним да се исти о наводном проблему “ излива канализације у Петровцу” упознао преко твитер статуса и укључио се у расправу, шаљући поруке да ако општина не може да реагује да ће то урадити држава. Елементарно пристојно би било да је министар прво провјерио информације које је прочитао и да је дјеловао институционално, односно да је позвао телефон предсједника општине или надлежне службе. Умјесто тога, овај инстант министар који жели да остави утисак модерног и предузимљивог суперминистра засуканих рукава, помоћ нуди твитерашу и “пријети”да це ријешити проблем канализације умјесто Општине Будва-наводе из Општине.

Додају:"Зарад правовремене информисаности јавности, желимо да укажемо да се ради о закасњелој реакцији јер је проблем са црпном станицом у Петровцу већ ријешен прије три дана а да је данас у току дана дошло до прегријавања пумпе и застоја у њеном раду".

-Из тог разлога је екипа “Водовод и канализација” доо Будва већ на терену и врши замјену пумпе која ће бити завршена у веома кратком року. Иначе ради се о наслијеђеном проблему од претходне власти јер је ДПС поред свега што је успио да отуђи, због потребе приватног хотела, измјестио односно отуђио црпну станицу на другу локацију и тиме извршио деструкцију мреже. Упркос свему јасно је да Општина Будва у потпуности контролише ситуацију на терену. А када се већ министар јавио за помоћ, ово је одлична прилика да тестирамо његову спремност и јавно га позовемо да под хитно реализује буџетску обавезу издвајања 1,5 милиона еур за санацију постројења отпадних вода у Будви- поручују из Општине.

Подсјећају,  ради се о прихваценим амандманима посланика ДФ Мила Бозовића који су усвојени у скупштини и очекујју да министар одмах покрене поступак расписивања тендера или трансферисања ових средстава опстини која ће то сама урадити.

-Министар изгледа да не схвата односно не разумије колико је туризам осјетљива грана и да ли због неискуства и незнања, или из лоше намјере, шири негативну пропаганду против нашег града. Несхватљиво је да у тренутку када имамо плаћене текстове у регионалним медијима да су се у Будви појавиле ајкуле, да нам пријети земљотрес, разне катаклизме итд. од стране најоодговорнијег човјека за туризам у Црној Гори, добијамо паушалне и непровјерене оцјене на друштвеним мрежама. Желимо да вјерујемо да се не ради о сихронозованом дјеловању са неким туристичким агенцијама које желе да продају туристички производ Турске и Грчке и тамо преусмјере госте, већ да је у питању незнање и брзоплетост који су данак неискуству у обављању државних и одговорних послова. Због свега овога очекујемо извињење и да се овај немили догађаји неће понављати јер је од овог тренутка министар преузео одговорност да уколико хитно не покрене процедуру санације канализационе мреже по буџету, он лично сноси кривицу за евентуалне кварове на канализационој мрежи у Будви-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:45