Започета реконструкција Античке некрополе / - фото: Општина Будва
03/06/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Будва: Започета реконструкција Античке некрополе

На основу прикупљене документације израђена је стручна анализа културног добра. Предвиђена је израда информативне табле са цртежима и подацима заснованим на резултатима истраживања, наводе у саопштењу

Секретаријат за друштвене дјелатности Општине Будва у сарадњи са Туристичком организацијом Будве, започео је радове на реконструкцији  археолошког локалитета Античке некрополе.

Предметни локалитет представља презентацију монументалних римских гробних конструкција, односно њихову реконструкцију на зеленој површини која се налази јужно од степеништа које води од трга испред Старог града ка улазу у хотел Авала, наводи се у саопштењу Будва.

- На основу прикупљене документације израђена је стручна анализа културног добра. Предвиђена је израда информативне табле са цртежима и подацима заснованим на резултатима истраживања. Такође, предвиђено је постављање физичке баријере између ходне површине и предметног простора - додају у саопштењу.

Пројекат презентације, заштите и конзервације овог археолошког локалитета израдило је предузеће за  конзервацију, пројектовање и консатинг, Пројектор Тиват, у складу са конзерваторским условима.На предметни пројекат добијена је сагласност од Управе за заштиту културних добара ПЈ Котор., закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:43